Galéria
Forrás:

A szemkörnyéki duzzanatokra kiváló a hideg – de nem fagyasztott – kiskanál. A jégkockát nem ajánljuk, mert az arra hajlamosaknál megpattanhatnak tőle az erek. A hideg teafilter jó lehet, de csak a szimpla, ízesítés nélküli fekete vagy zöld teát szabad erre használni, a különféle hozzáadott aromák, (pl. az Earl Grey-hez adott bergamottolaj) allergiás reakciókkal súlyosbíthatják a problémát.

A puffadást csökkenthetjük belülről kifelé haladó, apró, gyengéd nyomkodással az ujjbegyünkkel (nem dörzsöléssel!), vagy a mostanában annyira divatos jáde vagy rózsakvarc arcmasszírozó henger kisebbik végével. Ezt szintén belülről kifele haladva görgessük végig az egész szemünkön, csukott szemhéjjal, hogy segítsük kissé a nyirokkeringést.

A duzzadt szemekre mindig hűsítő, könnyed textúrájú, zselés vagy "vizes" szemkrémet alkalmazzunk – a koffein, a teakivonat, az algakivonat vagy az aloe vera mind olyan összetevők, amelyek segítenek levinni a táskákat.


Forrás:

A kor előrehaladtával, ahogy csökken a bőrünk kollagén és zsírtartalma, egyre vékonyabbá válik a bőrünk, aminek következtében láthatóbbá válnak az ereink, sötétebbek lesznek a karikáink. A természetes praktikák közül nekünk bevált a hideg uborkaszelet (csak biouborkából) vagy a kifacsart krumplilébe áztatott vattakorong.

A szemkörnyékápolók közül érdemes olyat választani erre a problémára, amely E- vagy C-vitamint tartalmaz, azok a leghatékonyabbak a sötét karikák ellen.

Az allergia, szemszárazság és a szem megerőltetése, fáradtsága egyaránt súlyosbítják a problémát. Mindhárom következménye, hogy az erek még inkább kitágulnak, ráadásul a bőr is bepirosodik. Ha a szem környéki bőr elváltozásait szeretnénk kezelni, muszáj a szemünkkel is foglalkozni: használjunk műkönnyet, allergia esetén keressünk fel egy szemorvost, aki tud rá vényköteles megoldást.


Forrás:

A különböző korrektorokkal és highlighterekkel ma már viszonylag jól el lehet tüntetni a karikákat, sőt, még a duzzadt, táskás szemeken is lehet javítani. Ez utóbbi esetében nagyon fontos, hogy a puffadt területre csak matt korrektort tegyünk, közvetlenül a duzzanat alá viszont vigyünk fel némi highlightert. Az visszaveri a fényt, és optikailag némiképp kiegyenlíti azt a területet.

A korrektor felvitelénél nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg a külső és belső szemzugokról: ezek a részek is gyakran bevörösödnek – fedjük le itt is. Idősebb bőrre inkább a krémesebb textúrákat ajánljuk, és javasoljuk azt fixálni egy vékony réteg könnyű púderrel. A korrektort mindig háromszög alakban vigyük fel a szemünk alá, hogy jól el tudjuk dolgozni a határokat.


3 trükk, ami segít eltuntetni a szem alatti karikákat és táskákat

Nem tudsz mit kezdeni a szemed körüli duzzanatokkal, elszíneződésekkel? Segítünk!