Galéria
Forrás: KAMUT
A kamut egy Egyiptomból származó gabona, a búzafélékhez tartozik, de 30%-kal több a fehérjetartalma (azaz kevesebb a szénhidrát benne). Fontos, hogy búzaallergiások nem fogyaszthatják! B-vitaminban és magnéziumban gazdag élelmiszer, ami csökkenti a vércukrot és a koleszterinszintet. Ugyanúgy lehet használni lisztként, mint a sima búzalisztet.
Forrás: GÖRÖGSZÉNAMAG
Gazdag magnéziumban, foszforban, vasban, rézben, mangánban és B6-vitaminban. Olyan az íze, mint a juharszirupnak, gyakorlatilag bármibe beleteheted, sütibe, teakeverékbe, szószba, raguba, müzlibe.
Forrás: CUKORMOSZAT
Egy olyan algaféle, amely nagyon gyorsan nő, azaz könnyen termeszthető, ezért került a tudomány fókuszába. A–, B1–, B2, D–, E–vitaminban, cinkben, magnéziumban, jódban és kalciumban gazdag gyógynövény. Salátába, smootie-ba keverheted.
Forrás: ÉLESZTŐ
Péktermékekhez és sörfőzéshez használt adalékanyag, de nagyon gazdag B-vitaminokban. Csökkenti a koleszterinszintet. Vegán ételekbe sajthelyettesítőként használhatjuk, de ízesítőként is szuper, például pirított magokra vagy popcornra szórva. Nagyon magas a proteintartalma, viszont kevés benne a kalória.
Forrás: HAMVASKÉREG GOMBA
Ez egy fakérgen élő gombaféle, amelynek nagyon erős immunerősítő hatása van, Kínában és Szibériában nagyon régóta használják gyógynövényként. A rákos sejtek legyőzésében hatásos, évek óta kísérleteznek vele laboratóriumi körülmények között. Levesként vagy teaként érdemes fogyasztani.

5 super food, amit 2020-ban ki kellene próbálnod (fotók: Getty)

Minden évben vannak újdonságok, amelyek elsőre furcsának tűnnek, aztán mégis megkóstolod? 2020-ban a következőkbe fogsz belefutni.