Galéria
Forrás: Többé nem vihetik el a bébi afrikai elefántokat a természetes élőhelyükről, azaz nem adhatják el őket cirkuszoknak és állatkerteknek.
Forrás: Egy indiai faluban 111 fát ültetnek, amikor lány születik, ezzel ünneplik meg az eseményt. Több mint 350 ezer fát ültettek eddig a szülietések kapcsán.
Forrás: Egy új kutatás kimutatta, hogy a kutyáknak kifejlett érzékük van arra, hogy kiszagolják a rákos betegségeket.
Forrás: Az egyik thaiföldi szupermarket már egyáltalán nem használ nejlont vagy más műanyagot csomagoláshoz, helyette banánlevelekbe csomagolják a termékeket. 
Forrás: Rómában már lehet fizetni műanyagpalackkal metrójegyért. Amióta ezt bevezették, 350 000 PET palackot hasznosítottak újra csak a metróakcióban leadott műanyagokkal.
Forrás: A tengeri teknősök eddig veszélyeztetett állatok voltak, de a megmentésükre létrehozott programnak köszönhetően 2019-re 980%-kal nőtt a populációja.
Forrás: Svédországban a véradók minden alkalommal kapnak egy sms-t, amikor a vérük megment egy másik embert.
Forrás: Dél-Korea nappali diszkót szervez 65 éven felülieknek, ezzel szeretnének a demencia tünetein segíteni és persze jó társaságot biztosítani az időseknek.
Forrás: A LarvalBotnak elnevezett robot bébikorallokat telepít az Ausztrália mellett található Nagy-korallzátonyba, hogy a zátony visszanyerje eredeti méretét.
Forrás: 7 mérföldes "méhfolyosót" hoztak létre Londonban: vadvirágokat ültettek erre a területre, hogy megmentsék ezeket az értékes rovarokat.
Forrás: Egy indiai férfi 35 év alatt minden nap elültetett egy fát, mára egy akkora erdőt telelpített, mint a Central Park New Yorkban.
Forrás: A hosszúszárnyú bálna megmenekült! Néhány százról 25 ezer példányra nőtt a számuk az állatvédők munkájának köszönhetően.
Forrás: A rizstermelők az egész világon bevezették, hogy a vegyszeres növényvédőszerek helyett kacsákat engednek a rizsföldekre, amelyek megeszik a kártevőket.
Forrás: Hollandiában 5 mesterséges szigetet építenek a tengerben, hogy ezzel zavartalan élővilágot biztosítsanak az ottani fajoknak. A tervek szerint 2 év alatt 30 ezer madár és 127 féle honos növényfajtát telepítenek oda.
Forrás: A németországi cirkuszokban már hologramok helyettesítik az állatokat, ezzel vetettek véget az állatkínzásnak.
Forrás: Kaliforniában limitálják a tenyésztett kisállatok (különösen a nyulakét, kutyákét és cicákét) árusítását üzletekben, hogy ezzel elősegítség, hogy több mentett vagy kóbor állatot fogadjanak be az állatbarátok.
Forrás: Malawiban egy női vezető, Theresa Kachindamoto 1500 gyerekházasságot érvénytelenített, egyben illegálissá tette a gyerekek házasságkötését és visszaküldte a fiatal lányokat az iskolába tanulni.
Forrás: Afrikában az AfDB Solar Project keretében elérték, hogy 90 millió ember háztartásába bevezesség az áramot, amely napenergiából származik. Ezekben a háztartásokban eddig sosem volt áram.
Forrás: Hollandia végre elérte, hogy az álllamban nincsenek kóbor kutyák – ezzel elsők a világon.
Forrás: Utrechtben a buszmegállók tetejét bezöldítették: virágokat ültettek, hogy ezzel segítsék a kihalófélben lévő méhek szaporodását.
Forrás: A San Francisco-i Cuddle Clubban idős embereknek és kutyáknak szerveznek találkozókat, hogy ne töltség magányosan an apjaikat, mozogjanak és jól érezzék magukat.

2019 jó hírei, amitől felvidulsz (képek: Unsplash)

Általában a drámai hírek maradnak meg az emlékezetünkben, idén is rengeteg katasztrófa történt, viszont pozitív és reménykeltő dolgok is,