Galéria
Forrás: Sütni, főzni kizárólag telített zsírokban kellene, mert létfontosságúak szervezetünk számára és hőstabilak. Ilyen például a kókuszzsír, a kókuszolaj, a vörös pálmaolaj és az állati eredetű zsírok, mint a sertészsír, marha-, esetleg a kacsa- és libazsír.

Hidegen fogyasztandó az olívaolaj és a avokádóolaj, így az azokban lévő, zsírban oldódó vitaminok könnyebben felszívódhatnak. Olíva- és avokádó olajat nem melegítünk!
Forrás: Felejtsd el a gabonákat, ősgabonákat!
Nincs rozs, se tönköly, se köles, se árpa. Nincs kukorica, amaránt, chia.
Kerüld a a puffasztott, extrudált alternatívákat is! A barna rizs különösen kerülendő! 

Felejtsd el a hüvelyeseket, mert a bennük található keményítő már a nyálban cukorrá bomlik, plusz magas az antitápanyag tartalmuk, amik a hasznos tápanyagok hasznosulását gátolják.
Forrás: Felejtsd el a cukrokat és a mesterséges édesítőszereket - beleértve az alternatív "természetes" cukorpótlókat is, mint a melasz, rizsszirup vagy éppen az agávé.
Használj helyettük vadon gyűjtött mézet, de csak kis mennyiségben, esetleg kókuszvirágcukrot minimális mértékben.
Forrás: A gyümölcsökben található fruktóz lipogenikus hatású, HIZLAL! Emellett csökkenti az inzulinérzékenységet, és könnyen felboríthatja a zsíranyagcserét.
A frissen facsart gyümölcslevek sem jobb alternatívák.
Forrás: A fogyasztott húsok legyenek minél természetesebb, tengerben, édesvízben vagy vadon élő, legeltetett, fűvel táplált állatokból származók.

Minimalizáljuk a feldolgozott húsáru mennyiségét. Kerüljük a füstölt termékeket, mert rákkeltő anyagokat is tartalmazhatnak.

Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni

A sok évtizedes elvekkel ellentétben az étkezés nem egy matematikai egyenlet arról, hogy mi megy be és mi jön ki. Lássuk mi az, ami szabad, és mi az, amit jobb ha elfelejtesz, ha minél tovább szeretnéd megőrizni vagy helyreállítani egészséged.