Galéria
Forrás: Ha huzamosabb ideig ébren maradsz éjszakánként a fehérvérsejtek szállításában részt vevő rendszer sérül és nem megfelelően fog működni. És bizony pont ezek a fehérvérsejtek segítik a szervezetet a fertőzések és betegségek elkerülésében.
Forrás: Igen, valójában mindegy, hogy 25 éves vagy 42 éves vagy, a kialvatlanság gyorsan eredményez sok és mély ráncot, amelyeken már bármilyen csodaszer nehezen segít. Jobb megelőzni, nem?
Forrás: Számtalan olyan tanulmány látott már napvilágot, amelyek szerint a kialvatlanság memóriaromláshoz is vezet. Nem meglepő, hiszen a megfosztott alvás a neuronok nehézkes kommunikációját eredményezi és ezáltal csökkent képességgel hívják vissza az emlékeket.
Forrás: Azaz a kevés alvás miatt a véráramban lévő glukózt a test kevésbé hatékonyan tudja energiává alakítani. Így idővel ez a glukóz felhalmozódhat a szervezetben, amely cukorbetegséghez vezethet.
Forrás: Ahogy minden egyes testrészünknek szüksége van a mindennapi pihentető alvásra, úgy a szívünk sem maradhat ki, amely különösen "érzékeny" ilyen téren. A kialvatlanság növeli a szívinfarktus és szívelégtelenség kockázatát hosszútávon.
Forrás: Aki éjszakánként ébren van, sokkal nagyobb eséllyel nyúl többször a hűtőbe, mint aki már este 9-kor szundikál. Éjszakába nyúlóan görnyedsz a munka vagy a könyv felett és ugye, hogy nem tudod megállni az újabb nasit? Éjszaka enni nem is egészséges és ráadásul ha végre aludnál, a telítettségtől ez még nehezebben fog menni.
Forrás: Az éjszakai evések eredményeként pedig csak úgy rakódnak rád a zsírpárnák. Plusz melót csinálsz magadnak a konditeremben. Igen, valóban nehéz egy cukros fánkot megállni, de alakíts ki egy rendszer az életedben. Légy tudatos és magadnak is mondj nemet!

A kialvatlanság negatív hatásai

Ha néha sokáig maradsz ébren az még rendben van, de ebből nem szabad rendszert csinálni. Különben a szervezeted sínyli meg.