Galéria
Forrás: A tökmag rendkívül gazdag cinkben, amely fontos ásványi anyag a kollagén szintéziséhez, valamint az immunrendszer megfelelő működéséhez.
Forrás: A C-vitaminban gazdag spenót, saláta és a kelkáposzta elősegítik a kollagén szintézisét a szervezetben.

A C-vitamin az I. típusú kollagén előállításához is szükséges, amely a szervezetben a leggyakoribb kollagén.
Forrás: Amellett, hogy kiváló C-vitamin forrás, az eper a legfontosabb kollagénépítő ételek közé tartozik, mivel tartalmaznak elagénsavat, egyfajta antioxidánst, amelyről kimutatták, hogy véd a kollagén lebontásával szemben. Más bogyók, például áfonya, szeder és málna is gazdagok ebben az alapvető antioxidánsban.
Forrás: A citrusfélék, például a narancs és a grapefruit nagyon táplálóak. Ezeknek a gyümölcsöknek különösen magas a C-vitamin tartalma, amely fontos vízoldható vitamin, és központi szerepet játszik a kollagéntermelésben. Ráadásul gazdag antioxidánsokban, rostban és más mikrotápanyagokban, amelyek elősegítik az általános egészséget.
Forrás: A fokhagyma az egyik legelterjedtebb gyógynövény, amely gazdag kollagénfokozó vegyületekben, például kénben, amelyekről feltételezik, hogy felgyorsítják a szervezet kollagénszintézisét.

TOP 5 kollagénépítő étel

Hogyan növelhetjük a kollagénszintünket a leghatékonyabban? Kiderítettük.