Galéria
Forrás: Ha nem is tudtok teljesen lemondani a fast fashion üzletek kínálatairól és alacsony árairól, próbáljatok meg tudatosabban vásárolni. Ne vegyetek meg minden "göncöt", amiről úgyis tudjátok, hogy nem fogjátok hordani. Ami szerelem első látásra, az jöhet, a többi marad!
Forrás: Sajnos a hatalmas nevű divatházak is évente rengeteg megmaradt ruhát dobnak ki vagy égetnek el. Ugye, hogy egészen hihetetlen az, hogy hogy lehet egy vadiúj kollekciós Chanel ruhát kidobni?! Nézzetek körül a vintage üzletekben, számos nagyon jó minőségű vagy még cimkével ellátott kincs vár rátok!
Forrás: Ha azonban mégis inkább a nagyon magas minőségű termékek mellett tennéd le a voksod, válassz igazi klasszikus tervezők darabjai közül. A magas minőség magában foglalja a környezettudatos szemléletet, így biztos lehetsz benne, hogy nem csak magadnak, a környezetednek is jót teszel vele, ha egy fantasztikus designer ruhadarabra áldozol nagyobb összeget, mint fast fashion termékekre sokszor kis összegeket.
Forrás: Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt mindig nézd meg a fabric & wash label-t, azaz azt a kis cimkét, amely a ruhák belsejébe van varrva, útmutatóként. A legegyszerűbb anyagok angol elnevezéseit már biztosan Te is ismered. Azonban ha elakadnál, egy gyors fordítóval csekkold, hogy valóban jó-e a bőrödnek és a környezetednek az adott anyag. A poliésztert gyorsan felejtsd el!
Forrás: Ha reggel tudod, hogy még munka után vásárolni mész, vigyél magaddal egy textiltáskát és a pénztárnál nyugodtan utasítsd vissza a műanyag táskák felkínálásának lehetőségét. Rengeteget teszel ezzel a Földért és számodra is kényelmesebb egy ilyen vállra akaszthatós, eco-friendly táskában hazavinni az élelmiszereket.
Forrás: Már egyre több áruházláncnál kaphatóak úgynevezett zöld mosószerek, amelyek ugyanolyan hatékonyak, mint a hagyományos testvéreik, azzal a különbséggel, hogy kihagyták belőlük a mérgező, szintetikus vegyszereket. Próbáld ki minél előbb és meglátod, hogy a ruháid is jobban megőrzik színüket és kevésbé bolyhosodnak majd.
Forrás: A gardróbod átalakításának egy újabb csodás módja, ha a milliónyi DIY (Do it yourself = csináld magad) tippeket böngészve Te magad kezdesz el alkotni. Hidd el, sokkal jobb érzés lesz egy olyan ruhadarabban kilépni az utcára, amelyet Te alkottál, mintha üzletben vásároltad volna.

Környezetmegmentő divattippek

Igen, tudjuk hogy imádod a divatot, mi is! Azonban egyre inkább fontos, hogy az életed ezen területén is válj tudatossá. Nemcsak a Földünknek csalsz mosolyt az arcára, hanem Te is jobban fogod magad érezni.