Galéria
Forrás: Becsült ár: £15.000

Madonna topless fekete-fehér fotója közel 6 millió forintért kelt el
Forrás: Stieglitz Georgia Keeffe-ről készített aktfotóját sokáig a világ TOP 10 legdrágább aktképei közt jegyezték, de az elmúlt évtizedben átalakult ez a lista.
Forrás: Becsült ár: £12.000-18.000

A színtévesztő fotográfus impulzív stílusával gazdag életművet hagyott hátra. A már pornóba hajló képén egy Jassara nevű modell látható.
Forrás: Becsült ár: £10.000-15.000

A japán fotóművész Nobuyoshi Araki kedvenc témája a nők és a virágok.
Forrás: Tono Stano egyik legismertebb fekete-fehér aktfotója eredetileg a The Body: Photographs of the Human Form című könyv borítóképe volt, amelyet később a Metro-Goldwyn-Mayer Stúdió engedély nélkül használt fel a Showgirls című filmjük plakátjához.
Forrás: Becsült ár: £ 30.000-50.000

A Mr. és Mrs. Woodman egy közel 30 fotóból álló sorozat, amely két fabábú segítségével különböző szexuális pozíciókat mutat be.
Forrás: Becsült ár: 6.000-8.000 GBP

Robert Mappletorphe három portfóliót készített, amelyeknek az X, Y és Z nevet adta. Egy-egy sorozat 13 fotóból áll. Az X Manhattan meleg közösségét mutatta be, az Y portfólióban híres csendéletei láthatók, míg a Z albumban csak fekete férfiak portréi találhatók.
Forrás: Becsült ár: 3.000-5.000 GBP
Forrás: A Christie's auksiósház közel egymilliárd forintért értékesítette ezt a visszafogottabb fotót, amelyen a művész múzsája és szeretője Kiki de Montparnasse szerepel.

 


A világ legdrágábban elárverezett aktfotói

Az ikonikus fotó Madonna 1990-ben debütált Vogue című videóklipjében is látható, amelyet David Fincher rendezett.