Galéria
Forrás: Bakancslistás úticél: Praia de Benagil, az óceánba nyúló barlang és aranyhomokos strandja. A barlangba két kapun juthatunk be, úszni azonban csak a legedzettebbek próbálkozzanak itt. Legjobb, ha a délelőtti órákban érkezünk, ekkor süt be a nap a barlang szemén, olyankor a leglátványosabb.
Forrás: Az egyik legszexibb óceánparti városka vadregényes strandokkal. Bájos utcácskáinak falát street art festmények színesítik. Az aktív pihenés rajongóinak kedvenc vidéke.
Forrás: Szürreálisan gyönyörű látvány a Ponta da Piedade, amelyet többször is a világ legszebb partjának választottak. Száz és száz lépcsőt kell megmászni a legjobb kilátásért. Strandolni, gyönyörködni, és kagylóhéjakat gyűjtögetni Praia da Dona Ana-ra, Praia do Camilo-ra vagy Praia dos Estudantes-re menjünk. Ha azonban extra izgalmakra vágysz, a Praia Grande a legjobb választás, hiszen két szűk szikla között kell leereszkedni ide, egy kötél segítségével. 
Forrás: Nazaré egy igazán barátságos, hangulatos üdülőváros, ahova ősszel, sőt akár télen is megéri ellátogatni. Az óceánparti település a hatalmas, a világ legnagyobb hullámjairól híres, ami leginkább a profi szörfösöknek kedvez.
Forrás: Ha nem kedveled a szállodákkal zsúfolt partszakaszokat, akkor Tavira sziget-strandjára látogass el, ahova csónakkal juthatsz el Cais das Quatro Águas nevű mólótól.

Indián nyár Portugáliában

Vad tengerpartok, cool szörftáborok, óceáni széljárás és szabad tűzön készült ételfogások.