Galéria
Forrás: Azaz vizes krém.

Víz alapú, paraffint is tartalmazó alapkrém. Nagyon jó bőrpuhító, nyugtató krém száraz bőrre, de akár ekcémára is tökéletes. Arc és testápolásra egyaránt javasolt.
Ha azonban olyan krémet keresel, ami abszolút nem hagy zsíros érzetet a bőrdön, akkor az unguentum stearinit (ungventum sztearini) keresd.
Forrás: Mosakodókenőcs.
Szappanként és tusfürdőként használhatod. Istenien hidratál, nyugtatja a bőrt (pikkelysömör vagy atopiás ekcéma esetén kifejezetten javasolt, hiszen nem tartalmaz illatanyagot és durva hatású tisztítószert). Kiváltható vele annak az ikonikus kék flakonú német cégnek a tusolás közbeni testápolója is: zuhanyozz a jól megszokott tusfürdőddel, öblítsd le, majd a nedves bőrre vidd fel a mosakodókenőcsöt, és ezt is öblítsd le.
Forrás: Magyarul bóraxos kenőcs. Bórvegyületet tartalmaz, ami egy enyhe antibakteriális és gomba elleni hatóanyag. A kenőcs vazelin alapú, tehát zsíros. Felületes gombás vagy bakteriális bőrfertőzések esetén alkalmazható. Csecsemőknek óvatosan adandó, ugyanis a bór nagy mennyiségben számukra mérgező lehet.
Forrás: Bőrtápláló A-vitamint, E-vitamint, bőrnyugtató panthenolt és fertőtlenítőt tartalmaz.

Leggyakrabban enyhe fokú aknéban, rozáceában, illetve szeborreás ekcémában használható. Kissé zsíros, illetve a benne lévő A-vitamin irritáló lehet, ha gyulladt tünetekre alkalmazzák.
Forrás: Szappan formában is kapható. Jód alapú fertőtlenítő, kisebb sérülésekre használható. A textíliákat barnára színezheti. Alternatívája a Neomagnol tabletta, ami klórt tartalmaz. Vízben kell feloldani, és ezzel lemosni, illetve borogatni a felülfertőzött tüneteket.
Forrás: Sebkenőcs

Talán az egyik legjobb és legolcsóbb sebkenőcs. A benne lévő szalicilsav segíti a hámosodást, felületes sebekre, horzsolásokra tökéletes. Tipp: akár ezt, akár a bóraxos kenőcsöt a kicserepesedett ajkakra is használhatjuk.

Bőrgyógyászati házi patika

Ezzel az öt hatásos és olcsó bőrápoló készítménnyel válthatod ki a reklámokból ismert drága termékeket.