Galéria
Forrás:

A dél-afrikai születésű színésznő A rém című film kedvéért alakult át. A film amerika első sorozatgyilkosnőjének történetét mutatja be, akit Theron alakít. A szerep kedvéért 13 kilót szedett fel és a sminkesek munkájával együtt már ijesztő volt a hasonlóság a színésznő és a gyilkos Aileen között.

 


Forrás:

Bár a színésznőnek nem kellett a súlyán változtatnia, a Manifesto című filmben nyújtott alakítása mindenképp említésre méltó. A filmben Cate Blanchett 13 különböző szerepet játszik el, olyan módon, hogy nehezen hisszük el: ő az egyetlen színész mögottük.


Forrás:

Jake Gyllenhaal a Mélyütés című film kedvéért gyúrta ki magát. A filmben Billy Hope boxolót alakította. Az átalakulása azért is elképesztő, mert a film forgatása szinte rögtön az Éjjeli féreg után kezdődött, amiben a színész a vékony testalkatú címszereplőt játszotta.


Forrás:

A Mielőtt Meghaltam című filmben McConaughey a HIV- fertőzött főszereplőt, Ront játszotta. A szerep kedvéért a színésznek 60 kilósra kellett lefogynia, amit tojásfehérjéből és csirkemellből álló étrenddel ért el. A forgatás után szerencsére sikerült visszanyernie egészséges súlyát.

 


Forrás:

Az Éhség című történeti dráma egy ír börtönben játszódik, ahol a rabok éhségsztrájkkal tiltakoznak az őket érő bánásmód ellen. A főszerepet játszó Michael Fassbender a szerep érdekében 57 kilósra fogyott. Napi 600 kalóriás étrendet kellett tartania, hetekig halkonzervet evett.


Forrás:

Christian Bale híres arról, hogy gyakran változtatja meg a külsejét szerepek kedvéért. Legnagyobb átalakulását A gépész című film jelentette. A filmben az insomniával küzdő gyári munkást alakította, amihez 30 kilót kellett lefogynia. Bale így 54 kilogramm volt a forgatás alatt.


Forrás:

A színész és énekes szintén gyakran változik át filmszerepek miatt. A Chapter 27 című filmben Leto John Lennon gyilkosát alakítja. A szerep kedvéért 30 kilót hízott, ami nem tett jót az egészségének. A hirtelen súlynövekedés miatt ízületi gyulladással küzdött.

 


Színész átváltozások

Egy színésznek gyakran olyasmit kell tennie egy szerepért, amihez egyébként semmi kedve. A színpadi csókok, a veszélyes helyzetek és a kényelmetlen jelenetek is a munkájuk részét képezi. És olyan is van, hogy a testüket kell megváltoztatniuk egy-egy szerep kedvéért.