Galéria
Forrás: Kortársai elbeszélései szerint Greta Garbo sosem volt igazán közvetlen, társasági ember. Nem adott se interjút, se autogramot, és nem jelent meg a filmjei bemutatóján sem.

Utolsó filmjét, A kétarcú nő című romantikus vígjátékot (r.: George Cukor) 1941-ben mutatták be.

A biszexuális színésznő 35 évesen visszavonult és a nyilvánosságtól elzárkózva élt haláláig. (1990) Életét sem nővel, sem férfival nem kötötte össze.
Forrás: A rejtélyes svéd származású színésznő 18 éves korától kezdve folyamatosan filmezett. Garbo varázslatos kisugárzásáért  rajongtak a rendezők és a nézők egyaránt. Négyszer jelölték Oscar-díjra, leghíresebb alakításai közt találjuk a Krisztina királynő-t, A kaméliás hölgy-et és az Anna Kareniná-t.
Forrás: Hitchcock és az MGM filmstudió ünnepelt sztárja, Grace Kelly Oscar-díjas színésznő rövid levelezés és ismeretség után 1956 tavaszán házasságot kötött III. Rainier monacói herceggel - egy kiegyensúlyozottabb élet reményében.

A herceg kérésére nem vállalt több szerepet se filmben, se színpadon. Sőt, a herceg még korábbi filmjei vetítését is betiltatta.
Forrás: A 26 évesen visszavonult amerikai színésznő rövid pályafutása alatt játszott Clark Gable-lel (Mogambo), Gary Cooperrel (Délidő), de legemlékezetesebb alakításait  Hitchcock filmjeiben nyújtotta.

A házassága nem úgy alakult, ahogy bízott benne, azonban az élete tragikus végkifejletéért nem hibáztatható a herceg: Grace Kelly agyvérzést kapott vezetés közben, elveszítette az irányítást a kocsija felett, és másnap belehalt súlyos sérüléseibe.
Forrás: Karády Katalin nem önszántából vonult vissza 38 évesen.

1944-ben hónapokra börtönbe zárták, ahol megkínozták, mert szemben szállt a rendszerrel. A háború után filmjeit betiltották, mint a Horthy-korszak nem kívánatos alkotásait, és teljesen mellőzött lett.

Az egykor ünnepelt színésznő végül 1951-ben disszidált, és New Yorkban kezdett új életet, ahol egy kalapszalont vezetett.
Forrás: Hihetetlen, de Karády Katalin 1939 és 1943 között 22 nagyjátékfilmben szerepelt. Új nőtípust teremtett meg a magyar filmben: a Halálos tavasz című alkotásnak köszönhetően ő lett az első magyar femme fatale. Érzéki hangjáért hisztérikusan rajongtak a férfiak, és nők ezrei utánozták elegáns ruháit és jellegzetes frizuráját.

1990-ben halt meg New York-ban.

3 rejtélyes színésznő, aki nem bírta a rivaldafényt

Három nő, három történet. Egy amerikai, egy svéd és egy magyar filmcsillag, aki karrierje csúcspontján fordított hátat a kameráknak.