Galéria
Forrás: 11. A cápa

A cápa 1975-ben bemutatott horror, amely 470,6 millió dollár bevételre tett szert, amely körülbelül 2,1 milliárd dollár körül lehet. A költségvetés körülbelül 8 millió dollár lehetett, így többszörösen megtérülő moziról van szó. A cápát amúgy Steven Spielger rendezett és 3 Oscar-díjat kapott, mégpedig a legjobb vágás, a legjobb eredeti filmzene és a legjobb hang kategóriákban.


Forrás: 10. Star Wars: Az ébredő erő

A Star Wars mozik minden részét hatalmas várakozás előzte meg, és ezek mindegyike sikeres volt. A 2015-ben bemutatott "Az ébredő erő" 2,068 milliárd dollár jegybevételt ért el világszerte.
 A film öt Oscar-díj jelöltést kapott, de végül egyet sem nyert meg. Főszerepben Daisy Ridley, Carrie Fisher és John Boyega.
Forrás: 9. Doktor Zsivágó

A Doktor Zsivágó egy amerikai-brit klasszikus filmdráma, ami az első világháború és az 1917-es oroszországi forradalom idején játszódik. 1965-ben mutatták be, annak idején pedig 245 millió dollárt hozott a konyhára a 11 milliós költségvetésű alkotás.
A mozi öt Oscar-díjat zsebelt be.
Forrás: 8. A Tízparancsolat

Az 1956-ban 13 millió dollárból készített film 122,7 millió bevétellel zárt. Az alkotást hét Oscar-díjra is jelölték, de végül csak egyet vihetett haza, mégpedig a legjobb speciális effektekért járót. A sztori a bibliai Mózes történetét meséli el.


Forrás: 7. E.T. A földönkívüli

Az ET egy 1982-ben bemutatott családi film egy kisgyermek és egy földönkívüli barátságát mutatja be, amely 792,3 millió dollárnyi jegybevételt ért el akkor. A négy Oscar-díjat nyert mozit további öt kategóriában jelölték. Főszerepben a mára már híressé vált Drew Barrymore és Henry Thomas.


Forrás: 6. A muzsika hangja

A közel három órás, 1965-ös alkotásban Julie Andrews mellett főszerepet kapott Christopher Plummer és Eleanor Parker. 8 millió dollárból forgatták és 286 milliós bevétellel zárt.


Forrás: 5. Bosszúállók: Végjáték

A Bosszóállók: Végjáték 2019-ben jelent meg, pár hét alatt a világ egyik legjövedelmezőbb alkotásává vált. Főszerepben Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth és Scarlett Johansson. Bár több mint 350 millió dollárt fektettek bele, meghozta a várt sikert, hiszen 2,75 milliárd dolláros bevételnél tart, amely még jócskán növekedhet, hiszen Magyarországon például alig két hónapja került bemutatásra.
Forrás: 4. Star Wars IV.

Az 1977-es Star Wars filmet 11 milliós büdzséből forgatták, és 775 milliós nyereséggel zárt, amely mai értékbe átszámítva körülbelül 2,9 milliárd dollárt jelent. Főszerepben Carrie Fisher és Harrison Ford álltak, akik azóta világhírre tettek szert.
Forrás: 3. Avatar

Az Avatar körül nagy volt a felhajtás 2009 környékén, hiszen ekkor került bemutatásra a nagysikerű mozi. Főszerepben Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver és Michelle Rodriguez álltak. A sztorit 237 millió dollárból készítették el, ehhez képest pedig közel 2,8 milliárd dollárt hozott a konyhára, ami elképesztő teljesítmény. 
Forrás: 2. Titanic

Nem megleő, hogy a vilá egyik leghíresebb alkotása is a listán van. A Titanic a legnagyobb hajókatasztrófa történetét mutatja be, amelyik az első útján jéghegynek ütközött és elsüllyedt. 
Leonardo DiCaprio ennek hatására vált egycsapásra híressé, de Kate Winslet sem panaszkodhat, hogy nem ismernék fel az utcán. 200 millió dollárból forgatták le, de ennek sokszorosát, pontosan 2,2 milliárd dolláros bevételre tett szert.


Forrás: 1. Elfújta a szél

Az Elfújta a szél egy 1939-es klasszikus, amelynek főszerepében Thomas Mitchell, Barbara O’Neil és Vivien Leigh álltak. Körülbelül 4 millió dollárból készítették el, a bevétel viszont meghaladta a 400 millió dollárt. Az Elfújta a szél hatalmas siker volt, amit Victor Fleming és George Cukor vittek képernyőkre.


Top 11 legnagyobb bevételű film

Szinte soha nem volt kérdés, hogy melyik filmek voltak a világon a legsikeresebbek, de azt tudjátok, melyik filmek hozták a legtöbb bevételt?