Galéria
Forrás: Michelangelo Antonioni filmjében egy divatfotós különös gyilkossági ügybe keveredik. David Bailey világhírű fotós világa inspirálta amúgy a filmet, amit áthat a 60-as évek menő divatja.
Forrás: Roman Polanski kultikus horrorjában Mia Farrow tetőtől talpig tökéletes. A haja, a 60-as évek klasszikus ruhái, egyszerűen minden.
Forrás: Kubrick filmjét nehéz szavakba önteni, de a stylingja elég egyértelmű. Keménykalap és hózentróger - Karl Lagerfeld egyszer azt nyilatkozta, ez a film megváltoztatta az életét.
Forrás: Mi mást várhatnánk el egy világhírű divattervezőtől, ha filmet rendez? Pont ezt a lenyűgöző látványvilágot. Mindez ugyanígy igaz Tom Ford második rendezésére is, az Éjszakai ragadozókra is
Forrás: Tarantino több filmje is felfért volna a lsitára, elég csak a Kill Bill jelmezeire gondolni. De a legkúlabb kétségtelenül ez az 5 öltönyös gengszter.
Forrás: Brad Pitt filmbéli ruhái a mai napig meghatározóak. A bőrkabát, a széles gallérú ing és a melegítőnadrág szettje ugyanolyan kultikus, mint maga a film.
Forrás: Ryan Gosling nem sokat beszél ebben a filmben, de a 80-as éveket idéző skorpió mintás bomber dzsekije többet mond minden szónál.
Forrás: Martin Scorsese remekművében minden outfit maga a csoda. Sharon Stone combcsizmáitól elkezdve Robert De Niro színes öltönyeivel bezárólag minden darab mestermű.
Forrás: A 80-as évek férfi stílusikonjává vált ezzel a filmmel Richard Gere. Giorgio Armani is emiatt lett világhírű, ugyanis ő tervezte Richard filmbéli ruháit.
Forrás: Wong Kar Wai szerelmes filmjében minden női ruha kézzel készített, egyedi darab. Mind lélegzetelállító.
Forrás: Igazából Pedro Almodovar összes filmje felkerülhetne a listára, mindegyikben annyira fantasztikus a jelmez, de ez a kedvencünk. Penélope Cruz ruhatára nagyvilági és nagyon nőies, egyszerűen gyönyörű.
Forrás: Spike Jonze keserédes filmjében mindenki fura nadrágokban és össze nem illő színekben jár. Egyszerűen imádnivaló.
Forrás: Ki ne emlékezne arra a fekete pánt nélküli estélyire, amiben Anita Ekbert beleugrik a trevi kútba?
Forrás: Léon úgy fest, mint egy mostani hipszter, megelőzte a korát.
Forrás: A kultikus sorozatban minden emlékezetes, a zene, a helyszín és természetesen a ruhák is.
Forrás: Ebben az utópisztikus világban nagyon menő a styling. 2016-ban meg is kapta a legjobb jelmez Oscar-díját.
Forrás: Daniel Day Lewis egy különc szabót játszik az 50-es évek Angliájában. Figuráját egyébként Balenciagáról mintáztak. Nemcsak a női ruhák káprázatosak benne, hanem a férfi styling is. Oscart is nyert érte a jelmeztervező.
Forrás: Talán az egyik legemlékezetesebb styling, ami filmen valaha volt. Leo hawaii mintás ingjei azóta is inspirálják a divatvilágot.
Forrás: Azokat a fehér kötött pulóvereket, amiket Robert Redford viselt, azóta se tudjuk kiveri a fejünkből.
Forrás: A különös hangulatú film stylingja sok mindenkit megihletett már, köztük Beyoncét is, aki úgy ahogy van, lekopizta ezt a szettet új klipjében, a Spiritben.
Forrás: A kultikus filmnek a ruhái is kultikusak. A film után jött igazán divatba a csőfarmer és a Converse. A haspóló pedig azóta sem állt olyan jól senkinek, mint Ewan McGregornak.
Forrás: Michelle Pfeiffer koktélruhája, amiben unottan táncolt, filmtörténeti pllanat.
Forrás: Jude Law igazán jól mutatott napbarnítottan azokban az öltönyökben és sortokban. Gwyneth Paltrow stílusát pedig a mai napig a bloggerek kopizzák.

A 25 legstílusosabb film

Kedvenc filmjeink nemcsak a történet miatt emlékezetesek, a vizualitásuk épp annyira fontos. Vannak olyan filmes outfitek, amiket lehetetlenség kitörölni a történelemből.