Galéria
Forrás: Több kutatás is bebizonyította, hogy a súlyzós edzések alatt sokkal több zsírt égetsz el, mint a kardió alatt. Negyven felett ráadásul a kemény kardió edzések közben inkább az izmaid tömegéből, mintsem a felesleges zsírból veszítesz. Kombináld hát okosan a kettőt.
Forrás: Evés közben csak és kizárólag az evésre figyelj: a mindfulness gyakorlása segít abban, hogy valóban csak annyi táplálékot végy magadhoz, ami a jóllakáshoz szükséges.
Forrás: Több kutatás is kimutatta, hogy 40 és 50 év fölött az emberek kevesebb vizet isznak, mint fiatalabb korukban. Igyál meg minden étkezés előtt két pohár vizet: így gondoskodsz a megfelelő folyadékbevitelről és arról is, hogy kevesebbet egyél.
Forrás: Kövess bármilyen diétát, sikeresebb leszel, ha minden egyes nap lejegyzed, hogy miket ettél. Így nehezebb elsunnyogni a csalásokat, az itt-ott bekapott falatokat.
Forrás: 40 felett még jobban jön mások támogatása, mint előtte: csatlakozz olyan közösségi csoportokhoz, amelyeknek tagjai hasonló célokért küzdenek. Segítsétek egymást az úton!
Forrás: Több kutatással is igazolták, hogy az erős paprikában levő kapszaicin gyorsítja az anyagcserét, ezért ha bírod és teheted, válaszd a csípőset.
Forrás: A legtöbb munkahelyen általában egyórás az ebédszünet: használd ki a rendelkezésre álló időt és ebédelj tudatosan. Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik átadták magukat az evés örömeinek és hosszabban, lassabban étkeztek, később éheztek meg, mint azok, akik az asztaluk mellett ülve kapkodták be az ebédet.
Forrás: Hallottál már az időszakos böjtölés módszeréről? Próbáld ki egy-két hétig, hogy délután négy és reggel nyolc óra között nem eszel semmit – sokkal fittebbnek és energikusabbnak fogod érezni magad tőle.
Forrás: Lefekvés előtt ne igyál túl erős vagy túl sok alkoholt. Az ugyanis összezavarja a természetes alvásritmusodat, aminek következtében a szerveid nem tudnak megfelelően regenerálódni és pihenni az éjszaka során.
Forrás: Ezt mi kutatás nélkül is megmondtuk volna, ennek ellenére azért ezt is kikutatták: azok, akik hosszú órákat töltenek a Netflix előtt, sokkal több felesleges kalóriát visznek be, mint azok, akik ennél aktívabb hobbinak hódolnak.
Forrás: Ha stresszes helyzetben találod magad, vonulj félre, és lélegezz mélyeket, tudatosan. Ez ugyanis csökkenti a kortizolszintet, ami máskülönben falásrohamokat idézne elő nálad. Ugye te is hallottál már a stresszevésről?
Forrás: Napi egy deci vörösbor sok szempontból jót tesz az egészségednek. A benne levő resveratrol erős antioxidáns hatású, amely csökkenti a szervezetedben zajló mikrogyulladásos folyamatokat, amelyek több egyéb kártékony hatás mellett a fogyást is akadályozhatják.
Forrás: Dietetikusok továbbra is a reggelit tartják a nap legfontosabb étkezésének: ha megfelelő mennyiségű fehérje, zsír és szénhidrát kombóval indítasz, elkerülheted a vércukorszint ingadozásait. A teljeskiörlésű avokádós tószt tükörtojással tökéletes választás.
Forrás: Na nem eszetlenül és védelem nélkül, de a fényterápia jót tesz a fogyókúrádnak is. A Northwestern egyetem kutatói bizonyított kapcsolatot találtak az alacsony BMI és a kora reggeli napfényben eltöltött idő között, amelyet a fény anyagcserére gyakorolt jótékony hatásával magyaráztak.
Forrás: Válaszd a lépcsőt a lift helyett, szállj le egy megállóval hamarabb a buszról, parkolj a legtávolabbi parkolóhelyre a bevásárlóközpontban – csalj minél több extra lépést a mindennapjaidba, meglátszik majd az eredménye!

Így tudsz lefogyni, ha elmúltál már 40

40 felett egyetlen nőnek sem lehetnek az otthonában az alábbi tárgyak. Komolyan. Neked sem!