Galéria
Forrás: Magyar Barbi 12 évesen indította el Youtube csatornáját, amely főként az elmúlt négy évben lett népszerű. A 18 éves lány videóiban gyakran beszél a plus size problémákról, és hogy hogyan éli ezeket meg. „Kiskoromban gyakran jöttem haza az iskolából sírva, mert megbántottak, vagy út közben valaki beszólt, hogy Te milyen kövér vagy” – meséli Barbi, aki jelenleg cukrászként dolgozik egy Michelin-csillagos étteremben. Gyakran posztol csodaszép tortáiról, de a sok kedves komment közé azért vegyül olyan is, hogy „Na, ezért vagy ilyen dagadt”.
Forrás: Csalár Bence közel tíz éve foglalkozik divatújságírással, több egyetemen oktat stylistokat kortárs divatra, saját kollekciót is tervezett. „Kiskoromban gyakran bántottak az öltözködésem miatt, amikor például menyasszonyi ruhában mentem az ovis farsangra. Manapság részben a homoszexualitásommal kapcsolatban kapok beszólásokat, és persze az extravagáns stílusom miatt. A London Fashion Weeken egy nadrágszoknyát viseltem, amit ott sokan megdicsértek, de amikor kiposztoltam a szettről egy képet, több gonoszkodó megjegyzést is kaptam”
Forrás: Szász Kitti négyszeres freestyle foci világbajnok. Autodidakta módon tanult, és több mint 30 országba jutott el tehetsége által. "Ma már kevés bántást kapok, de előfordul, hogy egy videóm alá beírják, hogy nőként soha nem lehetek olyan jó, mint egy férfi, vagy hogy egy focimeccsen semmire se mennék". Kittit a szexista kommentek zavarják leginkább, amelyeket már akkor megtapasztalt, amikor gyakorolni kezdte a freestyle trükköket a lakótelepüknél, és a fiúk körbeállták. Bár ámulva nézték, hogy mit tud, de a megjegyzések mégis annak szóltak, hogy milyen a feneke vagy a melle.

Az "Oltsd a szomjad! Ne engem!" kampány arcai

Hogyan lehet harcba szállni a bántás, a gyűlölet ellen? Természetesen a szeretet erejével. A bullying nagy probléma, amire most a Sprite megható kampánya hívja fel a figyelmet.