Galéria
Forrás: A német színésznőnek ugyan volt férje, de Marlene Dietrich nyíltan biszexuális volt. Politikai kiállása a hitleri náci ideológia ellen sok elismerést szerzett számára. 1947-ben megkapta a civilek által elérhető legmagasabb amerikai kitüntetést, a Medal of Freedomot, 1950-ben pedig a Francia Becsületrend lovagja lett.
Forrás: Alan Turing angol matematikus, a modern számítógép-tudomány egyik atyja. Nagy hatással volt az algoritmus és a számítógépes adatfeldolgozás hivatalos koncepciójának kidolgozására. 

A második világháború alatt nagyon fontos résztvevője volt annak a Bletchley Park-i kódtörő csoportnak, amely a nácik hírhedt Enigmáját törte fel. Elősegítette matematikai megérzéseivel mind az Enigma kódjainak feltörését, mind a Hal nevű távíró rejtjeleinek megfejtését. Becslések szerint Turing munkája Európában mintegy 2 évvel rövidítette le a második világháborút.
Forrás: Freddie Mercury a Queennel örökre megváltoztatta a rockzenét. 1991-es halála hatalmas figyelmet generált az AIDS elleni küzdelemre.
Forrás: Az Orange Is the New Black szereplője volt az első transznemű, aki a Time címlapjára került, ő volt az első transznemű, akit Emmy-díjra jelöltek, illetve az első transznemű, aki egy sorozatban transzneműt alakított transzneműként. You go girl!
Forrás: A divattervező 1966-ban mutatta be a Le Smokingot, amely a klasszikus férfiszmoking inspirálta női ruhadarab volt.  Instant klasszikussá vált a női szmoking, visszavonhatatlanul megváltoztatta a nők öltözködését.
Forrás: A híres olasz divattervező volt az, aki a divatból igazán popkultúrát csinált, megváltoztatta azt, ahogyan a divatról beszélünk. Gianni Versacét 1997 nyarán lőtte le egy pszichopata miami-i villája előtt. Öröksége máig él.
Forrás: Sally Ride volt 1983-ban az első amerikai nő, aki az űrben járt. Nőként a harmadik volt, aki kijutott a világűrbe - az első húsz évvel korábban az orosz Valentyina Tyereskova volt, a második pedig 1982-ben a szintén orosz Szvetlána Szvatiszkaja

Később Sally lett a Kaliforniai egyetem űrkutatási intézetének igazgatója, majd megalapította saját nonprofit egyesületét, amely felső tagozatosok és középiskolások (főleg lányok) természettudományos képzésével foglalkozott.
Forrás: Florence Nightingale a modern nővérképzés és a betegellátás reformjának elindítója. Emellett a bizonyítékokon alapuló orvoslás egyik úttörője, ő alkalmazott először statisztikai megközelítést a betegápolás hatékonyságának elemzésére. Úgy vélte, hogy  mindenkinek joga van az alapvető méltósághoz és a megfelelő ellátáshoz. Négy kérője is volt, de egy levélben felfedte, hogy egyetlen nőt szeretett csak szerelemmel.

LMBTQ+ emberek, akik nélkül ma más lenne a világ

A pride hónap és a közelgő felvonulás tiszteletére megidézünk néhány tudóst és hírességet, akik nélkül ma más lenne a világ. De mi ez a pride és miért van rá szükség?