Galéria
Forrás:

A Julia című filmben tűnt fel egy rövid epizódszerepben. Meryl jelenetei nagy részét kivágták, szerinte előnytelen parókát kellett hordania, legszívesebben otthagyta volna az egészet. Később azonban fontos tapasztalatként emlékezett vissza a forgatásra, különösen Fonda jelenlétére, aki nagy hatással volt rá személyesen és szakmailag is. „Valószínűleg több ajtót kinyitott előttem, mint amiről tudok” – mondta róla Meryl.


Forrás: Miranda ikonikus napszemüvegéről van szó, amit annyira imádott Meryl, hogy még a Mamma mia 2-ben is hordja egyszer. Csoda, hogy a producerek engedték!
Forrás:

Meryl úgy érezte, hogy túl gonosznak lett ábrázolva a karaktere, és többször szóvá tette, hogy a valóságban nem így viselkedik egy nő, aki gyerekelhelyezési pert indít. Például a tárgyalótermi beszédét is ő, Meryl írta, miután kifejezte elégedetlenségét amiatt, hogy a szöveg „olyan, mintha egy férfi megpróbálná elképzelni, hogy beszél egy nő”. Ezért a rendező végül engedett neki, noha a partnere, Dustin Hoffman nem volt túl boldog ettől a fejleménytől. 


Forrás:

New Yorkban látta a Mamma Mia musicalt színpadon, és annyira odavolt érte, hogy rajongói levelet írt a szereplőknek. A levél kézről kézre járt, végül eljutott a rendezőhöz, Phyllida Lloydhoz, aki később a filmváltozatot is készítette. Ez a levél adott bátorságot is a rendezőnek, hogy megkeresse Merylt egy szerepajánlattal. A színésznő, noha klasszikusan képzett hangja van, nem volt benne biztos, hogy el tudja játszani a szerepet, de végül rábeszélték.


Forrás: Meryl Streepről mindenki tudja, hogy kérelhetetlenül maximalista, amikor a szerepeiről van szó, de azért időnként így is meglepő, milyen hajmeresztő dolgokra képes egy alakítás kedvéért. Ezek közül is kiemelkedik, amikor naponta több órában vett lengyel nyelvleckéket és a forgatás helyszínén is lengyelül beszélt, méghozzá olyan autentikus kiejtéssel, hogy a lengyel származású statiszták azt hitték, ő is onnan való. Egyébként már egyetemista kora óta híres volt arról, hogy remekül tudott akcentusokat utánozni, és a különböző filmjeiben is tucatnyi kiejtéssel beszélte már az angolt.
Forrás:

Streep negyven éve él házasságban Don Gummer szobrásszal és négy gyereket neveltek fel együtt. De közvetlenül a megismerkedésük előtt egy másik színésszel, a nála jó tíz évvel idősebb John Cazale-lal élt együtt, akiről sajnos időközben kiderült, hogy tüdőrákja van. Meryl emiatt vállalta el A szarvasvadász egyik főszerepét (ebből a filmből való ez a kép is), hogy ne kelljen annyi időt Johntól távol töltenie. Közben rendíthetetlenül ápolta a szerelmét, aki végül 1978 márciusában hunyt el. Streep fél évvel később már Gummer felesége volt.
A színésznő ritkán beszél Cazale-ról, de egyszer egy interjúban elmondta, hogy sosem fogja túltenni magát a halálán.


Forrás: A Wikipedia szerint 149 díjat és 413 jelölést kapott összesen. Az Oscar-jelöléseinek száma 21, és ebből háromszor nyert is. A legnagyobb kihagyás két Oscar-jelölés között öt év volt, 1991 (Képeslapok a szakadékból) és 1996 (A szív hídjai, képünkön) között.

7 dolog, amit még mi sem tudtunk Meryl Streepről

A Netflix legújabb filmjével a világ összes mozirajongóját betalálja majd.