Galéria
Forrás:

Szállás reggelivel

Manapság a legtöbb szállásadó, legyen az hotel, szálloda, vagy akár apartman, felkínálja a lehetőséget arra, hogy minimálisan több pénzért, de reggelit is biztosítanak az alvóhelyen kívül. A foglalás alkalmával tehát érdemes lecsapni az ilyen lehetőségekre, hiszen sok pénzbe kerülhet egy kiadós reggeli egy étteremben, mint a szálláson.


Forrás:

Szállás konyhával

Sokan szeretnek apartmant, vagy egy komplett lakást/házat bérelni, főleg, ha nagyobb társasággal érkeznek a nyaralásra. Ilyenkor érdemes egy felszerelt konyhás szállást választani, hiszen a helyi üzeltben, piacon könnyedén, olcsón bevásárolhatunk, majd a közös főzés öröme után élvezhetjük a finom falatokat.


Forrás:

Vigyél magaddal kulacsot!

Nem tudjuk elégszer ismételni: nem éri meg újra és újra fizetni egy-egy műanyag palackért. Nem beszélve arról, hogy pénzkidobás, még károsítjuk is a környezetet, ha újra és újra a kukában landolnak a vizes flakonok. Persze, hogyha olyan helyre utazol, ahol nem iható a csapvíz, elkerülhetetlen a folyamatos vásárlás, de ha van lehetőség utcai ivóvízcsapokból vizet engedni, tedd meg! Sokat spórolhatsz vele!


Forrás:

Kerüld a fancy helyeket!

Egyértelműen megfigyelhető, hogy a népszerű sétálóutcákon, vízparti, szép kilátással rendelkező éttermekben, kávézókban sokkal de sokkal több pénzt hagyunk ott, mint a kisebb, eldugott helyeken. Persze tisztelet a kivételnek, de sokszor inkább a lehúzásra mennek rá ezek a vendéglátóhelységek, mintsem a minőségre. Keressétek tehát a helyiek által is ajánlott éttermeket, vendéglőket, piacokat.


Forrás:

Piknik egy parkban

Ha van rá lehetőséged, iktass be egy pikniket. A helyi termelőktől, vagy boltokban megvásárolt ételeket, italokat, zöldségeket és gyümölcsöket megvásárolva támogatod a helyi gazdaságot, a kistermelőket, illetve garantáltan nagyon finom kajáláson leszel túl. Egy piknik pedig nem kerül sokba!


Így spórolj pénzt a nyaralás alatt!

Spórolni mindig jó, pláne utazás közben, amikor egyébként is sokat költünk.