Galéria
Forrás:

Tejföl, natút joghurt

Főként az arcra, de az egész testre is alkalamas lehet, ha hideig tejfölt vagy natúr joghurtot kenünk a bürönkre. A leégés egyik legkellemetlenebb tünete a húzódó és égő bőr. Erre tökéletes megoldást nyújtanak az említett tejtermékek, hiszen elősegítik a regenerálódást és felgyorsítják is azt.


Forrás:

Epres pakolás

Kevesen ismerik, mégis nagyon hatásos. Az eperben olyan vitaminok találhatók, amik esgíthetik a leégett bőrt a gyógyulásban. Szeletelj fel néhány szem hideg epret, tedd az arcodra 6-7 percig, míg be nem szívja bőröd a nedvességet. Próbáld ki, mert tényleg segít!


Forrás:

Fekete tea

Bár elsőre furcsának tűnhet, hogy teával gyógyistuk a leégett bőrt, mégis érdemes kipróbálni. A fekete tea összetevőinek köszönhetően elősegíti az égett terüelt gyógyulását. Készíts hát egy bögre fekete teát, hagyd kihűlni, majd vattapamacs segítségével a hideg teával kenegesd át a leégett felületet.


Forrás:

Aloe vera

Az aloe vera számtalan formában létezik már, régóta használatos gyógynövény. A leégett bőrre mégis az egyik, ha nem a legjobb megoldást jelentheti, ha aloe vera sprayvel fújod be a testedet, vagy aloe vera zselével kened be a problémás és fájdalmas részeket. Hűsít és gyulladáscsökkentő hatása is van.


Forrás:

Hűsítsd magad kívül-belül!

Napégés után az egyik legkellemetlenebb tünet az égő, húzódó bőr. Ha tehetjük tartózkodjunk hűvös, légkondicionált helyen, és igyunk rengeteg folyadékot, pótoljuk szervezetünk tartalékait.


Tippek leégésre!

Azoknak, akik nem fogadták meg tanácsainkat arról, hogy védjék bőrüket a nagy hőségben.