Galéria
Forrás:

Bizony, nem a városba, nem az irodába. Strandpapucsban csak a strandra! Annyi jópofa, csinos saru közül válogathatunk... Tudjuk, hogy a pacskerba a legkönnyebb belebújni, de akkor is, na... Erőltessük meg magunkat, csak egy kicsit!
Forrás:

Túl színes, túl átlátszó, túl szellős? A ruhaüzlet BEACH szekciójában vásároltad? Akkor az egy strandruha. Nem munkahelyre, de nem is az esti buliba való, hanem a nyaraláshoz.
Forrás:

A hosszú ing nem ruha - és a tunika sem az - ne viseljük csak magukban, alsó nélkül! Hogy hogyan tudjuk megállapítani, elég hosszú-e? Egyszerű: ha lehajolunk benne, mennyi látszik ki a hátsónkból? Minden? Na, akkor ez nem ruha, csupán egy felső.

4. Ha nem látszik ki az alsó, olyan, mintha nem is lenne

Bizony, hiába húzzuk fel a shortot az oversize ing alá, mivel nem látszik ki, továbbra is az "elfutott otthonról bugyiban"-hatást erősítjük. Nagyon fontos, hogy figyeljünk az arányokra: a hosszabb ing vagy tunika alá válasszunk combközépig érő shortot vagy hosszú ceruzanadrágot. A lényeg, hogy jól láthassa mindenki: van rajtunk valami!
Forrás:

Nyáron sokunkat elragad a hév, teletűzzük a hajunkat virágos csatokkal, hatalmas, statement fülbevalókat hordunk, sőt, olykor mindezt még egy arany fejpánttal is megspékeljük - ne tegyük! A fesztiválozós stílus a fesztiválokra való, de mi még a Szigetre is azt mondanánk: a kevesebb több. Főleg egy bizonyos kor után kell nagyon vigyázni ezzel a "hippilány" lookkal, nehogy nevetségessé váljunk.

6. Csak csínján a színekkel, mintákkal!

A napos idő valahogy a színválasztásnál is felbátorít bennünket, ami alapvetően nem gond, sőt! Mi aztán tényleg a színek pártján állunk, de... Azért nem áll óvatosnak lenni, mert egy extrém minta egy harsány színnel párosítva azonnal közönségessé teszi a megjelenésünket - és ez em az a vidám hatás, amit el szerettünk volna érni.
Forrás:

Ne hordjunk olyan shortot, amiből kilátszik a fenekünk alja. Ne hordjunk olyat, ami túlságosan bevág a fenekünkbe, mert "csak" egy fél számmal kisebb a kelleténél. Nem néz ki jól, nem áll jól, senkinek sem. (Nem, még annak sem, aki csak 16 éves és tökéletes alakja van.) Arról nem beszélve, hogy baromira nem higiénikus ilyenben közlekedni a BKV járatain.

8. Átütő, kilátszó alsóneműk

Szerencsére egyre ritkábban találkozni a csípőfarmerből kikandikáló tangával, de a fehér ruha alá húzott színes alsó, illetve a nyári lenvászon nadrágon átrajzolódó bugyivonal még ma is gyakori probléma. Ne feledkezzünk meg arról, hogy nyári ruháink sokkal vékonyabb, gyengébb anyagokból vannak, mint a téliek, sokkal többet mutatnak - mindig nézzük meg magunkat hátulról is a tükörben - a lehető legtermészetesebb fényviszonyok között!
Forrás:

Egyértelműnek tűnik, ám sokaknak mégsem az: 30 fokban kerüljük a vastag, nehéz, merev anyagokat, hogy elejét vegyük a kínos izzadságfoltoknak, de főleg azért, hogy egyszerűen csak jobban érezzük magunkat!
Forrás:

Te jó ég, hogy hányszor, de hányszor jut eszünkbe a fenti jelenet napközben egy-egy járókelő láttán... Ugye, ezt nem is kell tovább magyarázni?!

10 nyári divatbaki

A vízpartra, sütögetéshez, vagy csak egy délutáni filmezéshez.