Galéria
Forrás: Diana hercegné egy fehér virágos parfümöt választott az esküvője napjára 1981-ben. A hercegné Houbiquant Quelques Fleurs-t viselt, amikor igent mondott Károly hercegnek, a pazar illatfelhőről tubarózsa, jázmin, gyöngyvirág és rózsa gondoskodott.
Forrás: A színésznő az 1780 óta királyi kedvencnek számító Creed parfümház illatát viselte, amikor hozzáment Rainier monacói herceghez. A Fleurissimo parfümöt a figyelmes jövendőbeli kérésére alkotta meg a parfümház, ez volt a herceg egyik ajándéka az esküvő napjára. Az arisztokratikus illatot tubarózsából, ibolyából, íriszből és bolgár rózsából keverték ki.
Forrás: Az egyik legrégebbi francia parfümház, a híres-neves Lubin megtalálta annak a parfümnek a receptjét, amelyet a királynőnek készítettek halála előtt. 2011-ben újraalkották az illatot rózsa, jázmin, fahéj, tömjén és szantálfa keverékéből, és Black Jade, azaz fekete jáde névre keresztelték. Ha a gazdagságnak lenne illata, minden bizonnyal ez lenne az.
Forrás: A walesi hercegné 2011-ben egy tavaszi, édeskés illatot választott arra a napra, amikor hozzáment Vilmos herceghez. A brit Illuminum márkát abban az évben alapították, niche parfümöket, azaz egyedi, elegáns illatokat készítenek limitált szériában. Az Illuminum White Gardenia Petals szívjegyét ylang-ylang, jázmin és gyöngyvirág alkotja.
Forrás: A néhai királynő a Guerlain L'Heure Bleue parfümöt viselte szívesen. Az illatot 1912-ben alkották, és azt a pillanatot szerették volna felidézni vele, mielőtt megjelennek a csillagok az égen sötétedés után. Mindenesetre a citrusos-fűszeres parfümben valóban van valami rejtélyes.
Forrás: A Sussexi hercegné egy interjúban elmondta egyszer: annyira szereti a parfümöket, hogy ki sem lépne anélkül otthonról, hogy ne viselne valamelyiket néhány kedvence közül. Az egyik a Wild Bluebell parfüm Jo Malone-tól. Az illat szívjegyét csipkebogyó virág, gyöngyvirág és jázmin alkotják.

Királynők és hercegnék kedvenc parfümjei

A kedvenc illat sokat elárul viselőjéről: a királynők és hercegnék esetében is árulkodó, hogy milyen parfümöt viselnek szívesen.