Galéria
Forrás: Hétfőn még mindenki azt hitte, hogy a baba otthon született, ahogy Meghan hercegné szerette volna (erre utalt az is, hogy a szülés után néhány órával Harry Windsorban tette meg a bejelentést). Ám kedden a Daily Mail arról számolt be, hogy Harry a Scotland Yard biztosítása mellett és a legnagyobb titokban (még a királyi család rangidős tagjai közül sem tudott róla mindenki) szállította feleségét egy londoni magánkórházba, feltételezhetően a Portlandbe, ahol egy szülés tarifája 15 000 fontnál (5,7 millió forint) indul. Ebben a kórházban születtek egyébként Harry unokatestvérei, Beatrice és Eugénia hercegnők. Meghan egy héttel túlhordta a babát, valószínűleg ez is indokolta, hogy végül a kórházi szülés mellett döntsenek. A kisfiú május 6-án reggel 5 óra 26 perckor látta meg a napvilágot – a hivatalos bejelentést azonban csak délután 2 óra 40-kor tették közzé. Addigra a hercegi pár a babával és Meghan édesanyjával – aki Harry herceg mellett szintén jelen volt a szülésnél – visszatért windsori otthonába.
Forrás:

Persze nem minden időké, csak az utóbbiaké. Baby Sussex (ahogy mindenki emlegeti hazájában, amíg nevet nem kap) 3200 grammal született, ezzel alulmúlt mindenkit, aki az elmúlt években született a királyi családban. A legnagyobb súlyú királyi újszülött mostanában Zara Tindall legkisebb lánya, Lena volt, aki 4170 grammos születési súllyal büszkélkedhetett. Az átlagos születési súly az Egyesül Királyságban 3370 g körül van. Harry herceg 2835 grammot nyomott, amikor 1984-ben megérkezett.


Forrás:

Valamint Károly herceg negyedik unokája. Három unokatestvére van: György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg, akikkel közös szülnapi partikat tarthatnak majd, hiszen Sarolta május 2-án, Lajos pedig április 23-án született. A kisfiú a trónutódlási sorrendben édesapja mögött a hetedik helyet foglalja el. Harry nagybátyja, a Yorki herceg így a nyolcadik helyre csúszott, a királynő legfiatalabb fia, Edward herceg pedig életében először kiszorul az első tízből, és jelenleg a tizenegyedik helyet foglalja el a trónörökösi listán.


Forrás:

Az újszülött apai nagyapja, Károly herceg igencsak mozgalmas éveknek néz elébe: miközben még mindig a trónra vár, már négy unoka követeli magának a figyelmét és energiáját. Ám a trónörökös saját bevallása szerint örömmel néz a kihívások elébe, csakúgy, mint az anyai nagymama, Doria Ragland, akinek Meghan és Harry kisfia az első unokája, és aki jelenleg is a hercegi párral tartózkodik Windsorban – ahogy az a jövőben is gyakran várható, hiszen a baba lakosztálya mellett külön vendégszobát alakítottak ki számára. Meghan édesapja ezzel szemben talán meg sem fogja ismerni unokáját, hiszen Thomas és Meghan Markle között annyira megromlott a viszony, hogy nem is kommunikálnak egymással. Persze az eufória sok mindent megváltoztat: talán enyhül most köztük a feszültség és mégis megismerkedhet egymással az ifjú királyi sarj és tengerentúli nagypapája. Az viszont biztosnak tűnik, hogy Diana hercegné családjával jó viszonyban lesz majd a kicsi: a születéséről szóló hivatalos bejelentésen az áll, hogy a királyi család fontos tagjaival egyidőben Diana nővéreit és öccsét is értesítették a baba érkezéséről. A gesztus azért is figyelemreméltó, mert Vilmos és Katalin gyermekeinek születésekor egyik alkalommal sem tették ugyanezt.


Forrás:

Minden valószínűség szerint. Meghan Markle jelenleg még amerikai állampolgár, de valószínűleg folyamodni fog a brit állampolgárságért. Az Egyesült Államok londoni nagykövetségének tájékoztatása szerint az a gyermek, aki az Egyesült Államokon kívül született, és akinek szülei – akik közül az egyik amerikai állampolgár, a másik nem – házasságban élnek, jogosult az amerikai állampolgárságra, ha amerikai szülője legalább öt éven át élt az Egyesült Államokban.


Forrás:

Meghan hercegné nagy kutyarajongó, egy beagle és egy labrador szerető gazdija, így Windsorban nemcsak a családtagok örülnek a kicsi érkezésének.


Forrás:

Biztosnak tűnik, hogy eleinte Meghan édesanyja fog segíteni a hercegnének a baba körüli tennivalókban. Később azonban szükségük lesz valakire, aki vigyáz a kicsire, amíg szülei hivatalos kötelezettségeiknek tesznek eleget. Ez történt Harry herceggel is, aki gyermekkorában nagyon kötődött dadájához, Tiggy Legge-Bourke-höz. Meghan a hírek szerint korábban azt sem zárta ki, hogy amerikai dadát bérel fel a kicsi mellé, sőt, még az is elképzelhető, hogy férfit.


Forrás:

Ugyanúgy, ahogy magánéletük más részleteit is megtartják maguknak, Meghan és Harry valószínűleg azt sem fogják nagydobra verni, hogy a hercegné az anyatejes táplálás mellett dönt-e. Katalin hercegné sem nyilatkozott soha erről – egy bennfentes szerint nem azért, mintha nem szoptatta volna mindhárom gyermekét. Szerinte ez személyes döntés, amit minden nőnek magának kell meghoznia, ezért nem adta az arcát a szoptatás-kampányhoz. Nagy az esély rá, hogy Meghan is így dönt. Mindenesetre ha a kriályi babánál megkezdik a hozzátáplálást, azt garantáltan a legjobb minőségű élelmiszerekkel teszik majd: a bio almát és körtét például a hagyományok szerint a királynő sandringhami birtokáról hozatják. Az értékes gyümölcsöket kétszer is pürésítik a királyi babáknak, hogy még véletlenül se maradjon bennük nagyobb darab. Több séf is rendelkezésre áll majd, hogy véletlenül se kelljen kész bébiételt adni a kicsinek, hanem frissen készítsenek finomságokat többek között csirke-, marha- vagy bárányhúsból, illetve répából, zöldborsóból és karfiolból. Ja, és a királyi apróságok étrendjét legtöbbször nem a szülők, hanem a dada határozza meg leginkább – bár egyáltalán nem lennénk meglepve, ha az ínyenc és határozott Meghan ebben is felrúgná a szokásokat.


Forrás:

Az utóbbi hetekben felröppentek a hírek, hogy Meghan és Harry Afrikába költöznek, sőt, az utóbbi napokban már Kalifornia is szóba került. A palota szóvivője szerint ezek egyelőre spekulációk. Annyi biztos, hogy az immár háromfős család 2020-ig Windsorban marad, de utána nem elképzelhetetlen, hogy hosszabb időt töltsenek Afrikában, együttműködve azokkal az alapítványokkal, amelyeknek munkáját már Diana hercegné is támogatta.


Forrás:

Hát ezt mindenki szeretné már tudni. De még a közeli családtagokat sem avatták be: Katalin hercegné ugyanúgy csak kíváncsi rá, mint mindenki más. Harry hétfőn csak annyit mondott, hogy még gondolkodnak. A királyi babák születése után legalább két nap, de néha egy hónap is eltelik, mire a nevüket is bejelentik. A fogadóirodáknál mindenesetre több név is népszerű: a hagyományos királyi nevek mellett (Artúr, Jakab, Fülöp) felmerült például Diana hercegné családneve (Spencer, ami egyben férfi keresztnév is) és Meghan egykori kedvence (Grey) is, amelyről korábbi blogján írt.


Amit születése után Meghan és Harry babájáról tudni lehet

A hírek szerint erre kérte barátnőjét.