Galéria
Forrás:

A francia szupersztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apa) igazán szívhez szóló filmmel tér vissza a filmvászonra. Seydou Tall francia színészt alakítja, aki könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yaonak (Lionel Louis Basse) a Tall iránti rajongásán kívül semmije sincsen. Elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával.

A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, és elhatározza, hogy segít hazatalálni neki. Útra kelnek hát együtt, és ahogy egyre távolodnak az ötcsillagos szálloda fényűzésétől és a nagyváros nyüzsgésétől, különleges, mély kapcsolat alakul ki közöttük. Seydou számára az utazás saját gyökereinek felfedezésévé lényegül.


Forrás: Montét halálra ítélték, de kivégzés helyett egy űrhajóra küldték több más elítélttel, hogy kísérletezzenek rajtuk. Az űrhajón született egy lánya is, Willow. Az űrben töltött hosszú évek alatt a lány kamasszá érett, a hajó személyzete és a többi rab pedig meghalt vagy eltűnt. Így már csak Monte utazik a lányával, nekik kell az űrhajó sötét titkait kideríteniük.
Forrás: Michael egy családi Scrabble-játszma közepén viharzott el egy vita után, és azóta senki sem látta. Évek teltek el, de apja, Alan nem adja fel a reményt, és az internetes Scrabble-fórumokon is fáradhatatlanul folytatja a megszállott nyomozást. Egyszer csak felfigyel egy titokzatos játékosra, akinek a stílusa kísértetiesen hasonlít Michaeléra…
Forrás: A 45 éves Casanova londoni száműzetését tölti, ahol találkozik egy 25 éves nővel, akit nincs elragadtatva a férfi udvarlási kísérleteitől...
Forrás: Párizs, 1885. Pierre és barátja, Henri ugyanabba a nőbe szerelmesek. De Marie végül Henrit választja, hozzá megy feleségül, Pierre pedig egészen Algériáig menekül az érzései elől. Amikor néhány évvel később, bár nem egyedül, visszatér Párizsba, közte és Marie közt szenvedélyes szerelmi viszony bontakozik ki.

A 2019-es Artmozik éjszakáján, az országos premier előtt látható filmek

Öt fővárosi művészmozi összesen 14 termében este hattól másnap reggel hatig folyamatosan pörögnek a filmek, amelyek egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul látogathatók!