Galéria
Forrás: Anne briliáns és elismert ügyvéd, akinek szakterülete a gyermekek és fiatal felnőttek védelme. A középkorú nő élete látszólag tökéletes, ám mindent kockára tesz, amikor elcsábítja mostohafiát, Gustavot. A fiatal fiú és a nála több mint negyven évvel idősebb nő kapcsolata veszélybe sodor mindent, ami fontos volt Anne számára, ugyanakkor képtelen ellenállni a csábításnak.
Forrás: Hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára? Hiszen innen indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash, sok más banda mellett. Mi lehet a város titka? A mediterrán klíma vagy a mecseki uránbánya sugárzása? A tettyei dombok visszhangja? Emma néni, a legendás karvezető? Vagy van valami a levegőben?
Szabó Simon (Moszkva tér, Papírrepülők, Kölcsönlakás) Indiana Jonesként a rejtély nyomába ered és önmagát, de a pécsi zenekarokat sem kímélve próbálja kideríteni, miben áll a nagy titok. Lévai Balázs zenés filmje egy backstage-buliba oltott nyomozás története a legnagyobb pécsi zenei sztárokkal.
Forrás: A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.
Forrás:

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.


Forrás:

A Ruben Brandt, a gyűjtő a magyar animáció régi adósságát törleszti, egy igazi alkotóműhely jött létre a nagy költségvetésű film körül. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazással, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket.

Egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.


Forrás: Gaspar Noé napjaink egyik legmegosztóbb francia szerzői filmese, aki olyan tabudöntögető, botrányfilmeket készített, mint az Egy mindenki ellen, a Visszafordíthatatlan, az Enter the Void, és a Szerelem. Az Eksztázis világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt. A film a Rendezők Kéthete szekcióban szerepelt, ahol a Nemzetközi Artmozi Szövetség CICAE-díját nyerte el. A kritikusok szerint az Eksztázis a cannes-i program egyik legjobb filmje volt. A film bejárta a világ filmfesztiváljait, s mások mellett a rangos katalán Sitges filmfesztiválon nyerte el a legjobb film díját. A Franciaországban dolgozó külföldi kritikusok két kategóriában (legjobb rendező, operatőr) jelölték az Eksztázist a Lumiere-díjra. Az Eksztázis főszerepét játszó Sofia Boutella olyan nemzetközi blockbusterekben szerepelt, mint A múmia, a Star Trek: Mindenen túl, a Kingsman: A titkos szolgálat, vagy az atomszőke.
Forrás: Történetünk 1977-ben játszódik, amikor a fiatal amerikai, Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozhasson a méltán híres Markos Tanz Companyhoz. Megérkezésekor a tánctársulat egyik tagja, Patricia (Chloë Grace Moretz) titokzatos körülmények között eltűnik.
Susie ott tartózkodása idején rengeteget fejlődik a társulat vezetőjének, Madame Blanc-nak (Tilda Swinton) irányítása alatt. A próbák során azonban összebarátkozik egy táncossal is, aki azt gyanítja, hogy a vezetőség valamiféle sötét titkot rejteget...
Forrás:

Mindnyájunknak három élete van: egy nyilvános, egy privát és egy titkos. Régen az a bizonyos titkos életünk tökéletes biztonságban volt memóriánk archívumában, manapság pedig a SIM-kártyánkban. Mi lenne, ha ez a kis kártya beszélni tudna? Egy briliáns komédia a barátságról, a megcsalásról, amely négy baráti párt arra vezet, hogy szembenézzenek egymással és felfedezzék, hogy valójában tökéletesen ismeretlenek egymás számára.


Forrás:

Joe (Nicolas Cage) egy favágó brigád vezetője, aki sittes múlttal, de amennyire tőle telik, tisztességesen és keményen próbál boldogulni, sőt, még bizonyos határig embereket is képes közel engedni magához. Gary (Tye Sheridan) egy családnak nem nevezhető rettenetben él, két alkoholista, munkanélküli ronccsal, akik a szülei, és akik közül az apja folyamatosan veri, és elszedi tőle minden pénzét. A fiú néma kishúga és anyja miatt nem lép le, hanem munkásnak jelentkezik Joe-nál, és ezzel mindkettőjük sorsát megváltoztatja.


Artmozik éjszakája 2019-es ajánló

Öt fővárosi művészmozi összesen 14 termében este hattól másnap reggel hatig folyamatosan pörögnek a filmek, amelyek egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul látogathatók!