Galéria
Forrás:

Hozzávalók:

85 ml kókusztej (125 + 60 ml) 125 ml víz 70 g quinoa 4 tk. juharszirup 2 tk. extra szűz kókuszzsír 2 tk. kesudióvaj ¼ tk. őrölt vanília ¼ kk. őrölt fahéj 
kókuszcsipsz, friss málna, ribizli vagy áfonya a tálaláshozElkészítés:A quinoát jól mossuk át és tegyük egy lábasba. Adjuk hozzá a fahéjat és a vaníliát. Öntsük fel a vízzel és 125 ml kókusztejjel.  Alacsony hőfokon kezdjük el főzni folyamatosan kevergetve. 15 perc után a quinoa magába szívja szinte az összes folyadékot, de még krémes marad az állaga.  Vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a kesudióvajat, a juharszirupot és a kókuszzsírt, valamint a maradék 60 ml kókusztejet. Keverjük át, hogy krémes, enyhén folyós állagú legyen.  Öntsük tálkákba, szórjuk meg kókuszcsipsszel és tegyünk rá friss gyümölcsöt. Mennyei reggeli lesz!Tipp: Ha véletlenül nem szereted a kókusz ízét, helyettesítheted mandulatejjel és mandulával. Azzal is finom lesz.


Forrás:

Hozzávalók:4 szelet kenyér 1 
db érett avokádó, 
meghámozva, kimagozva ½ 
fej kisebb vöröshagyma, 
felaprítva 1 
ek. friss koriander, aprítva 
(rakjunk félre a tálaláshoz is)½ lime kifacsart leve ¼ tk. csilipehely ¼ tk. sóElkészítés:

Egy tálban villával törjük pépesre az avokádót. Keverjük össze a többi alapanyaggal, és ha szükséges, sózzuk vagy adjunk hozzá még lime-levet. Az állaga ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Pirítsuk meg a kenyérszeleteket, kenjük meg a guacamoléval, és tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel.Tipp: Fogyasszunk hozzá teljes kiőrlésű, magvakkal dúsított kenyeret.


Forrás:

Hozzávalók:2 adaghoz (750 ml)100 g uborka 100 g friss spenót, megtisztítva 1 
db érett banán, 
meghámozva 1 
db közepes zöldalma 
(kb. 170 g), kimagozva 500 ml zabtej ½ citrom frissen facsart leve

A hozzávalókat turmixoljuk krémesen simára 5 perc alatt.Tipp: Zabtej helyett készíthetjük vízzel is.


Forrás:

Hozzávalók:250 
ml natúr kókusz- 
vagy szójajoghurt 1 
db közepes citrom kifacsart leve és reszelt héja 2 ek. juharszirupElkészítés:

Egy megfelelő méretű tálkában keverjük össze a kókusz- vagy szójajoghurtot a juharsziruppal és a citrom reszelt héjával. Lassan kezdjük el adagolni hozzá a citromlevet, és közben kóstolgassuk állandóan, hogy ne legyen se túl édes, se túl savanyú.Tipp: A citromos joghurt granolával megszórva komplett reggeli, de fogyaszthatjuk a reggeli kiegészítésének, esetleg főétkezések között is.


Forrás:

Hozzávalók:200 g árpapehely 80 g dió, durvára aprítva 65 g tökmag 35 g kókuszreszelék3 ek. hántolt kendermag 2 ek. chiamag2 ek. lenmag 2 ek. szezámmag ½ tk. őrölt fahéj ½ tk. só 4 ek. juharszirup4 ek. kókuszzsír, olvasztvaElkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A hozzávalók közül egy tálban dolgozzuk össze először a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá 
a folyékony hozzávalókat, és jól keverjük el. Borítsuk a masszát a tepsire, és kanállal egyengessük el, hogy mindenhova egyformán jusson. Süssük 6–8 percig, keverjük át egy fakanállal, majd süssük újabb 8–10 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.Tipp: Tegyük üvegbe vagy dobozba. Így tartva hetekig eláll.


Szuperreggelik

Ha azt akarod, hogy a reggel ne csak a kínlódásról, nehéz ébredésről és kapkodásról szóljon, indítsd a napot valami szuperfinom és szuperegészséges finomsággal!