Galéria
Forrás:

Válassz virágzó jázmint, melynek nem csak mesés virága, illata is levesz majd a lábadról. Gondozása egyszerű, nem igényel túl nagy törődést, mindössze arra figyelj, hogy az elnyílt virágait és elhalt leveleit rendszeresen távolítsd el, illetve kapjon elég fényt.


Forrás:

Álmodozó típus vagy, aki szereti körbevenni magát gyönyörű és inspiráló dolgokkal, és tesz is azért, hogy ez így legyen. A te tökéletes társad: az orchidea. Arra kell csupán ügyelned, hogy elég fényt és párát biztosíts majd számára.


Forrás:

Az erő és a büszkeség jellemez téged, amihez tökéletesen illik a közepes víz és fényigényű eukaliptusz. Ez a növény amellett, hogy szívós és igen dekoratív, számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik: jót tesz a légzőszervi megbetegedéseknek, emellett bakteriális tulajdonságokkal is bír.


Forrás:

A te botanikai társad az elpusztíthatatlan Zamioculcas vagyis a legénypálma, amit elég kéthetente locsolni. Amennyire igénytelen, annyira mutatós, viszont arra ügyelj, hogy minden része mérgező, így kisgyerekes lakásba csak olyan helyre tedd ahol nem éri el a csemetéd!


Forrás:

Mivel állandóan mozgásban vagy olyan növényre van szükséged, ami nélküled is jól érzi magát. Ha biztosítasz számára elég napfényt, meleget és minimális mennyiségű vizet, remekül meg lesz nélküled is.


Forrás:

Hiába érzel kísértést, hogy beszerezz egy cuki páfrányt, ne tedd! Habár családcentrikus vagy és otthonimádó nem mondható el rólad, hogy túlságosan sokáig kibírnák nálad a növények. Válassz inkább az igénytelen cserepesek közül. A strapabíró kaktuszok még nálad is jól érzik majd magukat.


Forrás:

Elegáns, ragyogó és kissé szokatlan, pont mint te! Ezek mellett helyigényes, gondozása pedig sok türelmet és odaadást igényel, amit cseppet sem fogsz megbánni és nem is fog nehezedre esni, hiszen meseszép virágaival hálálja majd meg neked a törődést.


Forrás:

Egyszerű gondozni, mutatós és javítja a levegő minőségét. Válaszd az izgalmas, foltos levelű változatokat. De ügyelj rá, hogy minél tarkább, színesebb levelű a növényed, annál világosabb és melegebb helyet kedvel.


Forrás:

Ahogyan te is egyensúlyra törekszel, úgy a vitorlavirág is. Elegáns és hasznos, hiszen a borostyánhoz hasonlóan ő is megszűri a szoba levegőjét. Nem szereti a túlzott napfényt, de imádja a párás levegőt. Tökéletes választás számodra és a fürdőszobád számára is.


Forrás:

Amikor a következő alkalommal lehangolt vagy, szagolj bele az új cserepes növényedbe: a levendulába, hogy enyhítsd a stresszt, megnyugtasd az idegeidet és emeld a hangulatodat. A levendula ezért mindössze csak egy kis törődést kér majd cserébe. Megéri? Megéri!


Forrás:

Legyünk őszinték: neked egy szívós, kevés gondozást igénylő növényre van szükséged, ami túléli ha te éppen elutazol valahova hétvégére vagy inkább hétvégente?!


Forrás:

Kedves perfekcionista Bak, itt az ideje, hogy egy kicsit lassíts és lenyugodj. Szerezz be egy illatos bazsalikomot, ami csökkenti a stresszt, segít megtalálni neked az egyensúlyt, és még csak nem is kell sokat bíbelődnöd a gondozásával, elég ha rendszeresen gondoskodsz a vízutánpótlásáról .


A szobanövény, ami nem purcan ki az otthonodban a csillagjegyed szerint

Ki ne akarna egy-két cserepest az otthonába? A növények jó kedvre derítenek, tisztítják a helyiségek levegőjét és dekorálják a lakást. Ha azonban többször próbálkoztál már velük de mindhiába, mutatjuk mely növény passzol hozzád a horoszkópod szerint.