Galéria
Forrás:

Tönkrement házasság #1: Elizabeth Taylor és Eddie Fisher (1959-1964)

Tönkrement házasság #2: Richard Burton és Sybil Williams (1949-1963)

Mi történt? Amikor Elizabeth Taylor és Richard Burton 1963-ban elkezdte forgatni a Kleopátrát, utálták egymást. Taylor brutálisnak és durvának titulálta Burtont, aki viszont egyszerűen csak így hívta őt: Miss Cici. Mégis, amikor eljött az első, kamera előtti csók, nos… a rendező hiába kiáltotta, hogy „Ennyi!” – nem bírták abbahagyni a csókolózást. A dolognak egy szépséghibája volt: az, hogy mindketten házasok voltak (Taylor a negyedik férjével). Amikor kipattant az ügy, a két sztár elvált, és 1964-ben összekötötték az életüket. Majd 1975-ben újra, mivel közben tíz év után elváltak. Második házasságuk azonban csak egy évig tartott.

És mi lett azután? Óriási szerelem volt, mégsem maradtak együtt. Burton még egyszer, Taylor még kétszer megházasodott.


Forrás:

Tönkrement házasság: Kenneth Branagh és Emma Thompson (1989-1995)

Mi történt? Amikor Kenneth Branagh rendezni kezdte a filmet (amelyben főszerepet is játszott), Emma Thompsonnal a kilencvenes évek brit mozijának abszolút sztárpárosa voltak. De hiába, nem lehetett mit tenni az olyan elemi erejű vonzalom ellen, mint amilyen Branagh és Helena Bonham Carter között ébredt a forgatás alatt. Thompson hamarosan elvált férjétől.

És mi lett azután? Kenneth Branagh és Helena Bonham Carter öt évig élt együtt, míg végül elváltak útjaik.


Forrás:

Tönkrement házasság: Jennifer Garner és Scott Foley (2000-2004)

Tönkrement jegyesség: Ben Affleck és Jennifer Lopez (2002-2004)

Mi történt? Amikor 2002-ben elkezdték forgatni a Daredevilt, mindketten kapcsolatban éltek, Ben egyenesen a „Bennifer”-nek titulált képződmény egyik fele volt. Bár mindketten tagadták, hogy már a forgatás alatt összejöttek volna, azt elismerték, hogy azalatt lobbant szikra közöttük. „A Pearl Harbor forgatásán találkoztunk, de a Daredevil-én szerettünk egymásba” – mondta Affleck. A 2003-as premier után egy évvel a színész szakított Jennifer Lopezzel, két hónappal később pedig Garner vált el férjétől. 2004 októberében mutatkoztak először hivatalosan együtt. 2005-ben össze is házasodtak.

És mi lett azután? Született három gyerekük, és sokáig látszólag boldogan éltek. 2015-ben Jennifer Garner beadta a válókeresetet. Az a szóbeszéd járta, hogy Affleck félrelépett a dadussal, de később kiderült, hogy inkább a férfi alkoholproblémái állnak a döntés hátterében. Bár a pár jóban maradt egymással és ezért sokan abban reménykedtek, hogy talán újra megpróbálják együtt, 2018 októberében jogerősen is elváltak.


Forrás:

Tönkrement házasság: Rachel Weisz és Darren Aronofsky (2001-2010)

Tönkrement kapcsolat: Daniel Craig és Satsuki Mitchell (2005-2010)

Mi történt? A misztikus horror talán felejthető, ám a főszereplők életében mérföldkőnek bizonyult.  Rachel Weisz csaknem tíz éve volt a Fekete hattyút is rendező Darren Aronofsky felesége, amikor elkezdte forgatni a filmet. Daniel Craig kapcsolatban élt, de a friss vonzalom ellenállhatatlannak bizonyult. Egyikük sem erősítette meg, hogy az Álmok otthona tett volna pontot korábbi párkapcsolatuk végére, de nem sokkal a forgatás befejezése után már együtt mutatkoztak, hét hónappal később pedig össze is házasodtak.

És mi lett aztán? Azóta is együtt vannak!


Forrás:

Tönkrement házasság: Brad Pitt és Jennifer Aniston (2000-2005)

Mi történt? Bár Jennifer Aniston „kibékíthetetlen ellentétekre” hivatkozva adta be a válókeresetet a film premierje előtt néhány hónappal, Pitt később elismerte, hogy a forgatás alatt beleszeretett Angelina Jolie-ba. Jolie szintén elmondta, hogy szikra gyúlt közöttük annak ellenére, hogy nem állt szándékában egy nős férfival kezdeni. „Csak a forgatás végén láttuk be, hogy ez az egész valószínűleg több, mint amit addig hinni engedtünk magunknak – mondta később a színésznő. És mindketten tudtuk, hogy a dolog súlyos következményekkel fog járni.” Egy hónappal azután, hogy Aniston beadta a válókeresetet, egy paparazzo kiszúrta a két sztárt egy afrikai vakáción Jolie adoptált fiával, Maddox-szal. A többi történelem - megszületett "Brangelina".

És mi lett aztán? Miután Pitt is adoptálta Maddoxot, Jolieval további két gyermeket fogadtak örökbe, és három vér szerinti gyermeket is vállaltak. 2014-ben összeházasodtak. Hollywood abszolút álompárjának számítottak, mígnem 2016 szeptemberében Angelina Jolie be nem adta a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva.

De várjunk csak... Biztos, hogy mindent tudunk? Érdekesség, hogy a pár szakításának okaként két újabb film is felmerül…
Forrás:

Jolie rendezése (igen, ő rendezte, a női főszerepet is ő játssza, míg a férfi főszerepet a saját férjére osztotta) egy válságban lévő házasság agonizálását mutatja be – vagy éppen dokumentálja? A forgatás alatt többen rebesgették, hogy Jolie felfedte a sötét oldalát, hogy viselkedése rombolóan hatott a párkapcsolatára. A film bemutatója kapcsán Angelina azt nyilatkozta, hogy a film a házasságuk próbája volt. „Tudtuk, hogy ha ezt túléljük, akkor még erősebben és boldogabban jövünk ki belőle. És így történt. Mindig is álltunk elébe a kihívásoknak, még ha ez most egy kicsit még veszélyesebb volt is számunkra mint páros számára. Nem hinném, hogy még egyszer át akarunk menni ezen.” Nos, úgy tűnik, erre nem is lesz lehetőség… A másik film pedig...


Forrás:

A romantikus kémdráma megtekintése során bőven nyílik alkalmunk gyönyörködni Brad Pitt és Marion Cotillard szerelmi jeleneteiben. És mivel hajlamosak vagyunk elhinni azt, amit a vásznon látunk, valamint mire bemutatták a filmet, már kirobbant a Brangelina-válás hírére keletkező médiaőrület, adta magát a feltételezés, hogy a szakítás hátterében a két főszereplő viszonya áll. Ez a hipotézis azonban tévesnek bizonyult, Cotillard kénytelen volt egy közleményt is kiadni, amelyben leszögezi, hogy Brad Pitt-tel nincs köztük semmi, már csak azért sem, mert második gyermekével várandós párjától, Guillaume Canet színész-rendezőtől, akivel akkor már kilenc éve voltak együtt.


5 film, amelynek a főszereplői összejöttek, és erre ráment a házasságuk + 2 ráadás

Ti is úgy láttátok, hogy ez a csók egy leheletnyivel tovább tartott a feltétlenül szükségesnél? A moziteremben is izzik a levegő? Könnyen elhisszük, amit a vásznon látunk, és hajlamosak vagyunk gondolatban máris összeboronálni a főszereplőket.