Galéria
Forrás: Hogy miért ezzel az alapvető dologgal kezdjük? Mert a kiegyensúlyozottság alapja, hogy ne legyél kimerült. A pihentető alvás ugyanolyan létszükséglet a szerevezetednek, mint az evés és ivás.18-64 év es kor között 7-9 óra alvásra van minimum szüksége a szervezetednek, a korral csökken a szervezet igénye erre, de ahhoz, hogy mindig kiegyensúlyozott legyél, napi 8 órára alvásra van szükséged. Ha hosszú távon ennél kevesebbet alszol, az idegrendszeri, érrendszeri és cukorproblémákat okozhat majd később. Egy amerikai coach, Heidi Kristoffer, akinek egyébként 3 pici gyerke van, azt tanácsolja, hogy korán vacsorázz meg, 6 óra körül, így a szervezeted átáll és hamarabb kezdi el termelni a alvást elősegítő hormont, a melatonint!
Forrás: ...nem kezdenél ezen gondolkodni? Hagyd abba az olyan gondolatcunamik elindítását, hogy "Mi lett volna, ha, Mi lenne, ha". Ezek a nyomasztó társdalmi elvárások miatt alakulnak ki általában, hiszen elvárás, hogy x korig házasodjon, szüljön, sikereket érjen el az ember. A múlton nem tudsz változtatni az olyan gondolatokkal, hogy mi lett, volna, ha nem arra az egyetemre mész, vagy azt pasit választod...
Forrás: Stop!Könnyű azt mondani, hogy került a rossz, aggódást, szorongást kiváltó  gondolatokat, rémképeket, de ehhez az kell, hogy fel is ismerd azokat és utána helyettesíteni tudd pozitív gondolatokkal. Amikor magadban pörögsz, hogy "Jaj, elkések!, Mi lesz, ha...?, Mi van, ha a fejfájásod súlyos betegséget jelent?, Biztos, azért nem vesznek fel am elóhelyre, mert nem vagyok alkalmas! " stb., akkor egy folyamatos mérgező körforgásban tartod magadat. Ebből kell kijönni: 1. lépés: ismerd fel a beidegződött negatív gondolatokat, 2. gondold végig, honna eredhet és ígérd meg magadnak, hogy többet nem használod az adott szót, mondatot magadra 3. Cseréld le egy pozitív gondolatra. (pl: Megint nem sikerül helyett Mindent megteszek, hoyg sikerüljön)
Forrás: Vegyél magadnak egy hiperszuper jegyzetfüzetet vagy naplót és írd le minden nap, hogy milyen jó dolgok történtek veled, a legapróbb dolgok is számítanak: hogy a reggeli kávéd tökéletes volt, hogy melegen süt végre a nap, hogy a főnököd megdicsért vagy a pasidnak pedig bejött az új frizurád.
Forrás: A szerotonin-termelődés (ez a hormon befolyásolja az alvásritmust, az étvágyat, a hangulatodat) 95%-a az emésztőrendszerben termelődik, azaz, ha finomakat eszel, amiket szeretsz, akkor több szerotonin keletkezik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha diétázol is, mindig legyen olyan is a tányérodon, amit tényleg imádsz. A vegán étkezés, de legalább a zöldségek, leveles zöldségekre alapuló étrend egyébként bizonyítotan jót tesz az agyműködésnek. Azaz a főétkezésekkor mindig legyen valami friss zöldség vagy gyömülcs a menüdben. Igazán nem nagy áldozat egy negyed pizza mellé elcsimegetni egy csalátát, vagy a steak mellé belapátolni a coleslow-t, igaz? Fagyi vagy süti mellé pedig tegyél friss gyümölcsöt!
Forrás: Igen, muszáj lenne megtalálnod azt a mozgásformát, amit nem tartasz tehernek és kikapcsol. Az sem baj, ha nem töltöd a fél életedet az edzőteremben, csak, amikor időd engedi, akkor vedd rá magad egy kis jógára, sétára, bérelj biciklit, kajakot nyaralás közben stb.
Forrás: Mivel időnk 20%-át már minimum a közösségi média felületein töltjük (ha nem is vagy függő, azért tuti be vannak kapcsolva az értesítések, hogy ne maradj le semmiről...), ezért a beszűkül a saját világod egy virtuális valoságra. Közhelynek tűnhet, pedig nem az, hogy a lájkok határozzák meg a hangulatodat. A sok elismerő lájk termeli a kis dopaminlöketeket a szervezetedben, amitől boldogabbnak érzed magad... de csak pár percere. Tarts szüneteket a Facebook-csekkolásban, hétvégén mondjuk legyen pár óra, amikor kikapcsolod az értesítéseket, nyaraláskor napokra is skippelheted az Instádat. Ha hozzászoksz, nem lesz olyan nehéz és a hormonszinted sem ugrál majd folyamatosan.
Forrás: Stresszes időszakban mindig kellene 5 percet áldoznod a mentális egészséged érdekében egy kis meditálásra. Kiegyensúlyozott időszakokban is jó lenne, ha megtanulnál kikapcsolni, de feszültségben "életmentő" is lehet. Ki kell szakítanod magadat a szorongásbó vagy idegeskedésből, hogy tudj a jelen pillanatra koncentrálni. A relaxációtól a szívritmusod és a gondolataid is helyreállnak – ez a nyugodtabb állapot pedig kedvez a kedvez a kreatív gondolkodásnak!

K.O. az önbizalomhiánynak!

Boldogabb lét 8 lépésben! Egy coach elárulja, hogyan lehetsz kiegyensúlyozottabb azáltal, hogy elfogadod magad - úgy ahogy vagy!