Galéria
Forrás: Mivel az esküvőre a II. világháború után került sor, Nagy-Britannia rengeteg pénzügyi gonddal küzdött. Ezért az esküvőre II. Erzsébet királynő nem is költhetett sokat; ruháját például árujegyekből vette meg. Abban az időszakban ugyanis bevezették a jegyrendszert az országban: minden háztartás az ott élők száma alapján kapott ilyen kuponokat, amelyeket bizonyos dolgokra költhettek el. A királynő ruhája ebből volt.
Forrás: Érdekes módon II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg az esküvő után is külön hálószobában aludtak, amelyek összenyíltak egymással. Erre állítólag a pár unokatestvére beszélte rá őket, aki szerint ez sokkal jobb opció, hiszen nincs idegesítő horkolás, rugdalózás, de ha mégis hiányoznának egymásnak, könnyen át tudnak menni a másik szobába.
Forrás: Azonban egyes pletykák szerint a házasságuk nem volt kimondottan boldog. Sőt, sokan állították, hogy Fülöp herceg nem volt hűséges feleségéhez, és többször is félrelépett az évek során. Például egy időben állították, hogy a herceg gyakran találkozgatott egy titokzatos nővel, amikor pedig ez a hír kikerült az újságok címlapjára, a herceg nagyon mérges volt. Azonban kézzel fogható bizonyíték a félrelépésekre sosem volt.
Forrás: Fiatalabb korukban sem volt túl gyakori, hogy a királyi párt kézen fogva láthassuk; maximum egymásba karoltak, de ennél tovább nem igazán mentek. Na nem azért, mert nem szerették egymást! A háttérben inkább az állt, hogy egészen más neveltetést kaptak, és ők ezt a korábbi generációt képviselték. Sőt, a herceg egyébként sem volt az az igazán romantikus alkat.
Forrás: II. Erzsébet királynő épp vakációzott férjével Kenyában, amikor kiderült, hogy édesapja, a király elhunyt. A rákövetkező évben koronázták meg őt királynővé, férje viszont csak jóval később lett herceg.
Forrás: Első gyermekük 1948-ban született meg: Károly volt az elsőszülött, majd később még három testvére született. Anna brit királyi hercegnő, Eduárd wessexi gróf, valamint András yorki herceg; de trónöröklési rendet tekintve nagyon kevés az esélye annak, hogy ők valaha is uralkodhassanak. Például Vilmos herceg gyermekei is előttük állnak a sorrendet tekintve.
Forrás: Utolsó gyermekét 38 éves korában szülte meg a királynő, 1964-ben. Ez egyébként nem volt túl gyakori abban az időszakban!
Forrás: A királyi pár munkájuk, és hivatásos tennivalóik miatt nagyon sok időt töltöttek külön egymástól a gyermekek születése után is. Azonban Fülöp herceg mindig figyelt arra, hogy amikor felesége nem tud velük lenni, a gyerekek ne szenvedjenek hiányt semmiben. Például állítólag nagyon gyakran ő maga főzött nekik vacsorát a szakácsok helyett.
Forrás: Azonban egy dolog mindig nagyon bántotta Fülöpöt: hogy kénytelen volt felesége árnyékában élni. Például az, hogy II. Erzsébet királynő vezetéknevét fel kell vennie, mindig is nagyon zavarta őt, és ennek hangot is adott.
Forrás: A királynő életében 1992 volt az egyik legnehezebb év. Négy gyermekéből háromnak abban az évben véget ért a házassága, ami már önmagában igazán nagy hír volt, hiszen egyáltalán nem volt jellemző a királyi családnál a válás. Egyre több pletyka röppent fel Károly herceg és Kamilla viszonyáról, ráadásul ebben az évben tört ki egy hatalmas tűz a Windsor palotában, ami rengeteg kárt okozott.

Ritkán látott fotók II. Erzsébet királynőről és férjéről, Fülöp hercegről

II. Erzsébet királynő és férje kapcsolatában bár voltak nehéz időszakaik, az utolsó pillanatig szerették egymást!