Galéria
Forrás: Ahogy a képen is látod, a berendezéshez passzolnak a polcokon lévő dobozok. Ha van jó pár apróság, amitől rendrakáskor nem tudtál megszabadulni, ezekbe rejtheted el őket. Az iratok, dokumentumok és fényképek elpakolására is ez a legjobb megoldás.
Forrás: Egy színes tapétafóliával, vagy textillel vonj be egy falfelületet vagy egy elválasztóparavánt. Ha nem mersz ilyen nagyot változtatni, akkor egy csokor színes, illatos virág vagy tarka papírdekoráció (füzér, origami) is hatásos lehet. Kutatások szerint a zöld és a kék segítik elő leginkább a kreatív ötleteket.
Forrás: Ez a négyes szuperül illik egymáshoz, és ha tartod magad ezekhez az anyagokhoz és árnyalatokhoz, rendezettebbnek tűnik majd az asztalod. Egy inspiráló idézet natúr fa keretben egyszerű és látványos dekoráció.
Forrás: Diffúzorral, mécseses párologtatóval vagy illatgyertyával is tudsz hatni a produktivitásodra. A rozmaring, a fenyő a kreativitást fokozza, a bergamot, a fahéj és a geránium amellett, hogy kellemes hangulatot teremt, élénkít, segít összpontosítani.
Forrás: Vannak ergonómiai szabályok is, amivel a még kényelmesebb lehet a munkavégzés. A szék nyilván egy sarkalatos pont, de erről a következő képnél bővebben olvashatsz. A hatékonysághoz az is kell, hogy minden fontos eszköz maximum 20 cm-re legyen a kezedtől. A billentyűzet, a jegyzettömb, az íróeszközök, telefon- vagy laptoptöltő és persze a gőzölgő kávéd.
Forrás: Maradjunk annyiban, hogy az antik és a dizájner bútorok nagyon ritkán ergonomikus kialakításúak. Persze vannak már olyan dizájner darabok, amelyeknél a helyes testtartást is figyelembe vették tervezéskor, de nem ez az általános. Ha a képen láthatóhoz hasonló szép, Thonet széked van, akkori is tudsz tenni a kényelemért. Mindig legalább 60-90 cm-re ülj a monitortól, a talpad legyen a padlón (ne tedd keresztbe a lába, illetve ne is húzd magad alá), és ha fárad a hátad, a derekad mögé helyezz egy kicsi párnát!

Stílusos dolgozósarok

Ha káosz uralkodik az íróasztalodon, és épp valami változtatáson gondolkodsz, itt az ideje, hogy a stílusos ötleteinkkel segítsünk rendet tenni. A galériában bemutatott ötletekkel megvalósítodhatod az inspiráló és szép munkakörnyezetet.