Galéria
Forrás: Az érettségi után 2 évig üzleti szakon tanult, majd 2 évig a hadseregben szolgált. Miután leszerelt, a Brooks Brothersnél kezdett el értékesítőként dolgozni, 28 évesen pedig Polo név alatt nyakkendőket kezdett el tervezni és árusítani. Viszonteladói közt olyan nagy nevek voltak, mint a Bloomingdale, ami pedig ezután következett az már történelem.
Forrás: 1966-ban mindössze 20 éves volt, mikor találkozott leendő férjével, Eduard Egon von Fürstenberg herceggel a Genfi Egyetem falai közt. Diane nem sokra rá már feleségként szabadon élhette álmait és Angelo Ferretti olasz textilgyártó kezei alatt kezdett el dolgozni. 23 éves korában New Yorkba költözött, majd alig egy évre rá elindította saját márkáját.
Forrás: A középiskola befejezése után New Yorkba költözött és a Fashion Institute of Technology-n kezdett el tanulni, ám a város jobban érdekelte, mint a könyvek, ezért 20 évesen a francia Lothar butikban kezdett el dolgozni, ezután pedig az első kollekciója se váratott sokat magára...
Forrás: Már 14 éves korában Párizsba költözött, és innentől fogva biztos volt abban, hogy a rajzolás és a haute couture az ő útja. Karrierje Pierre Balmainnél kezdődött, majd szabadúszóként is tevénykedett, végül olyan divatházak szerződtették, mint a Chloé vagy a Fendi (a Chanel kicsit később jött).
Forrás: Orvosnak készült, ám 2 év után kénytelen volt félbehagyni tanulmányait, hogy a kötelező katonai szolgálatnak eleget tegyen. Leszerelése után egy áruházban divatbábu-öltöztetőként kapott munkát Milánóban, majd megismerkedett Nino Cerrutival, és nyolc éven át neki dolgozott. Végül barátai unszolására szabadúszó lett, és azóta a világ egyik leghíresebb tervezője.
Forrás: 20 éves korában még Barin járt egyetemre, ahol olasz irodalmat és művészettörténetet tanult, végül a milánói Domus Akadémián diplomázott. Első munkáját a Donna magazintól kapta, majd Franca Sozzani a szárnyai alá vette és a Vogue Italia-nál kezdett el dolgozni stylistként.
Forrás: A párizsi Ecole Supérieure des Arts et Techniques de la Mode-ban végzett és mindössze 18 évesen már Roberto Cavallinak dolgozott, ahol 5 éven át a női ready-to-wear kollekciókért felelt. 23 évesen került a Balmainhez, és 25 évesen már a divatház kreatív igazgatója volt.
Forrás: 14 évesen fedezték fel a New York-i reptéren, és alig múlt húsz éves, amikor már Calvin Klein kampányában a híressé vált 'heroinsikk-pillantásával' vett le mindenkit a lábáról. Innentől fogva pedig két kézzel kapkodtak utána legnevesebb divatházak.

Így kezdték a divat nagyágyúi!

A miből lesz a cserebogár esetével már sokszor találkozhattunk a sztárvilágban, és az ő példájukon keresztül is látni, hogy az élet néha a legkülönlegesebb dolgokat produkálja.