Galéria
Forrás:

Mihály brit királyi herceg, mint említettük, II. Erzsébet első unokatestvére. Mihály édesapja György kenti herceg volt, V. György brit király negyedik fia. A királyi herceg időnként hivatalos feladatokat is ellát II. Erzsébet nevében. Emellett saját konzultánscége van és képzett orosz tolmács.

Gabriella édesanyja, született Marie-Christine von Reibnitz bárónő, 1978-ban házasodott be a családba, majd felvette férje nemesi címét, így most “Ő királyi fensége Kenti Mihály hercegné' (nem írtuk el, ez így szokás) néven fut. Ez a második házassága, és mivel katolikusnak keresztelték, Mihály hercegnek le kellett mondania trónöröklési jogáról, hogy elvehesse. Ezt a jogot később visszakapta.
Forrás:

Rangos egyetemeken tanult, köztük Oxford, illetve az amerikai Brown falai között. Összehasonlító irodalomtörténetet és antropológiát tanult. Most a Branding Latin America nevű szervezetnél igazgató (itt Ella néven van feltüntetve, ami közismerten a beceneve), ahol a művészetek és az utazás a szakterülete. Jó néhány évet töltött Latin-Amerikában, ahol például angolt tanított Rio de Janeiro egyik favelájában (nyomornegyedében) vagy koncerteket szervezett Buenos Airesben. Cikkeket is ír a témában, amik közül jó néhány országos folyóiratokban jelent meg.


Forrás:

A nevétől eltekintve is ő az egyik legellentmondásosabb tagja a királyi családnak, a bulvársajtó “Nyomulós hercegnőnek” nevezi. Többször keveredett rasszizmus vádjába, például egyszer állítólag azt mondta egy csoport afroamerikai embernek, hogy “menjenek vissza a gyarmatokra”, bár ő maga tagadta az egészet. Nemrég azzal hívta fel magáról a figyelmet, hogy egy szerecsent ábrázoló brosst viselt pont akkor, amikor először találkoztak Meghan Markle-lel (aki köztudottan hosszú ideje az első félvér tagja a brit királyi családnak). Ezért a incidensért bocsánatot kért.


Forrás:

Az indiai származású Aatish Taseer (képünkön Gabriellával még a régi szép időkben), aki három évig járt Gabriellával a 2000-es években, ugyancsak feltárulkozó cikket írt a Vanity Fairnek idén májusban, amiben elmeséli, milyen volt kapcsolatban élni vele, illetve megbirkózni a családjával. Aatish többek közt azt állítja, hogy a pár egyszer meztelenül fürdött a királynő medencéjében a Buckingham-palotában, és MDMA-t vettek be a Windsor-palotában. Azt is megszellőztette, hogy Mihály hercegnének (továbbra is Gabriella édesanyja viseli ezt a fura nevet) két fekete báránya van, akiknek Venus, illetve a Serena nevet adta a teniszcsillag testvérpár után. Egyes források tagadták Aatish állításait, aki egyébként 2016 óta egy amerikai férfival, Ryan Davisszel él házasságban. A sajtó pedzegeti, hogy Taseer kitálalása mögött a bosszúvágy is állhatott, méghozzá Mihály hercegné iránt, aki a rossz nyelvek szerint nem tudta tolerálni, hogy a lánya nem fehér férfit választott és mindent bevetett, hogy megpróbálja megakadályozni az esküvőt.


5 furcsa dolog, amit tudnod kell Lady Gabriella Windsorról és családjáról

Májusban Harry herceg és Meghan Markle állt az oltár elé, októberben Eugénia hercegnő, II. Erzsébet királynő unokája, András yorki herceg lánya mondja ki az igent Jack Brooksbank borkereskedőnek. Most pedig a királyi család egy újabb tagja, Lady Gabriella Windsor eljegyzését jelentette be a Buckingham palota.