Galéria
Forrás:

Egy-két éve meghódították az internet népét a geode torták, amelyek pontosan úgy néznek ki, mint a kristályok és drágakövek. Most pedig kisebb testvéreik indultak hódító útjukra, amelyek hasonlóan nagyon dekoratívak, de ami még szuperebb bennük – a tortákkal ellentétben –, hogy akár otthon is elkészíthetőek.
Forrás:

Időközönként újra és újra előkerülnek az ételszínezékek, míg nagyjából tíz évvel ezelőtt például zseléket színeztek velük, idén ősszel a piték tésztája pompázhat a szivárvány árnyalataiban. Esztétikus, izgalmas, ráadásul pofonegyszerű őket elkészíteni. Na, jöhet egy eperszínű epres pite?


Forrás:

Egyre menőbbek a gyümölcstálak, na nem arra gondolunk amikor egy tálon különböző gyümölcsök vannak elrendezve, hanem amikor magában a gyümölcsben van szervírozva egy fagylalt, joghurt vagy egyéb édesség. Ha igazán trendi desszertet szolgálnál fel a barátaidnak, készíts egy egyszerű három összetevős vegán kókusz- vagy banánfagylaltot és tálald egy félbevágott ananászba vagy kókuszba.
Forrás:

A csupaszín mézes-mázas-cukrozott fánkok baromi mutatósak és egytől egyig azért kiáltanak, hogy bekebelezzük őket..., most azonban megérkeztek a legújabb fánk-újszülöttek, amikre képtelen leszel nemet mondani. Persze csak ha hozzájutsz! Itthon egyelőre, ha jól tudom, nem lehet még ilyesmit kapni, azonban, ha ügyes vagy, elkészítheted őket otthon: némi ételfestékre és cukormázra lesz csak szükséged, azonban az akvarellfestményekkel ellentétben ecsetre nem!
Forrás:

A fordított sütemények a háziasszonyok legnagyobb kedvencei, hiszen nem egy nagy ördöngősség az elkészítésük, viszont elképesztően mutatósak és persze finomak. Azonban, ha idén csavarnál egyet rajtuk, akkor helyezd el a gyümölcsöket úgy a süteményen, hogy ombre vagyis színátmenetes legyen a pite teteje. Hát nem ínycsiklandó a végeredmény?
Forrás:

Úgyis mondhatnánk, a sütemény, amit szinte lehetetlen elrontani, és valóban mindössze három alapanyagra van szükség az elkészítéséhez: 3 tojásra, 120 gramm csokoládéra, 120 gramm sótlan krémsajtra. Oké, egy hátránya azért van, hogy legalább egy óra, mire elkészül, de íze, könnyedsége és remek állaga mindenért kárpótol majd. Nálunk egyértelműen ő a dobogós! Az receptet itt megtalálod!
Forrás:

A pavlova tortát sokan kedvelik, azonban a kiporciózásával sokaknak meggyűlik a baja. Éppen ezért csodálatosak ezek a mini pavlovák, amiket egy harapásra el lehet fogyasztani. De nem csak ebben különböznek nagyobb testvérüktől, hanem abban is, hogy bár a mini pavlovát is friss bogyósgyümölcsökkel szervírozzák, kerül rá némi kardamom és aprított pisztácia is, ami elképesztően feldobja ezt roppanós finomságot.
Forrás:

A galette eredetileg egy rusztikus francia pite, amit többnyire friss idénygyümölcsökkel és -zöldségekkel szoktak megtölteni, vagyis édesen és sósan egyaránt fogyasztják. A tésztája némileg hasonlít a palacsintáéra, ami többnyire hajdinalisztből készül. A kerek pitét aztán szeletekre vágják és így fogyasztják el, azonban a pavlovához hasonlóan ennek is megszületett a mini verziója, amit – ha trendire vennéd a figurát –, idén mindenképp rebarbarával tölts meg!


2018 legmenőbb őszi desszertkülönlegességei

Következzen most 8 trendi desszertkülönlegesség, amelyek nem csak szemet gyönyörködtetőek, de ínycsiklandóan finomak is, ráadásul otthon is elkészíthetőek anélkül, hogy túl sok energiát vagy pénzt áldoznál rájuk.