Galéria
Forrás: Pink
Miközben a fodrászszékben ült egy koncertje előtt, gyorsan meg is szoptatta kisfiát, Jamesont, aki 2016 decemberében született, míg lánya, Willow 2011 júniusában.
Forrás: Gryllus Dorka
Dorka és kisfia, Soma még 2013-ban bukkantak fel az Éva magazin címlapján ezzel a fotóval – amely az Éva történetének egyik legemlékezetesebb címlapképe maradt azóta is. Nem csak maga a szoptatás osztotta meg az olvasóinkat, hanem az is, hogy Soma már egyéves volt a fotózás idején. Na és? (Szerintünk is na és.)
Forrás:
„Az új szépségrutinom a backstage-ben” – ezzel a képaláírással jelent meg az itt látható fotó a Twitteren; a képen egy halom fejőgép-alkatrész és cumisüveg látható. A Jégvarázs és a Rossz anyák színésznője egy interjúban elmondta: „ha szégyenled szoptatni a babádat nyilvános helyen, akkor szerintem a probléma része vagy. A nőknek tisztában kell lenniük a ténnyel, hogy szuperhősök... Ha valaki kényelmetlenül érzi magát ettől, az az ő baja.” Kristen Bell és férje, Dax Shephard színész két kislányt nevelnek: Lincoln 5, Delta három és fél éves.
Forrás:
Ez a legendás fotó, amely még 2014-ben készült, szimbolizálja, hogy a modern nő mennyi mindent képes csinálni egyszerre. Még akkor is, ha a képen Gisele leginkább passzívan tűri, hogy a fodrász a haját hullámosítsa, a manikűrös a körmét lakkozza, a sminkes a szemhéját satírozza, másfél éves kislánya, Vivian pedig a melléből táplálkozzon. A brazil modell és férje, Tom Brady amerikaifutball-szupersztár még egy kisfiút, Benjamint is nevelnek, aki 2009-ben született.
Forrás:

Thandie Newton
„Tökéletes boldogság. Erre való a testem. Minden másról én döntök. #Szabadság” – posztolta a Solo színésznője, akinek 2014-ben született harmadik gyermeke, Booker Jombe. Férjétől, Ol Parker angol író–rendezőtől két nagylánya is van: Ripley 2000-ben, Nico 2004-ben született.


Forrás:

A színésznő, aki topmodellként indult, ezzel a 2014-ben készült képpel ünnepli, hogy fia, James Knight már 8 hónapos. „A szoptatás nem szabadna, hogy tabu legyen, a cumisüvegből etetés felett pedig tilos ítélkezni!” – írja Jaime, aki férjével, Kyle Newman rendezővel évekig küzdött azért, hogy teherbe eshessen. Azóta egy második kisfiuk is született, Leo Thames, 2015-ben.


Forrás: Gwen Stefani
Ez se most készült, hanem még 2014-ben, amikor az énekesnő és akkori férje, Gavin Rossdale Svájcban nyaraltak a gyerekekkel. Azóta már sok víz lefolyt a Niagarán, és Gwen jelenleg Blake Shelton countryénekessel jár. Egyébként három fia született Gavintől: Kinston 2006-ban, Zuma 2008-ban, Apollo Bowie 2014-ben.
Forrás:

Liv Tyler
„Vasárnap reggeli összebújás a kislányommal. Nagyon hálás vagyok ezért a becses ajándékért” – posztolta az Instagramján a színésznő, aki második férjével, David Gardner sportmenedzserrel él, és három gyereket nevelnek: Milo 2004-ben született Liv első házasságából, Sailor Gene 2015-ben, míg Lula Rose 2016-ban látta meg a napvilágot.


Forrás: Karolína Kurková
„Egy pillanatra megállok és hálát adok a szoptatás adományáért... A természet jóval előttünk feltalálta ezt és hiszek benne, hogy nincs jobb táplálékforrás a babáinknak, mint az anyatej, amennyiben képesek vagyunk szoptatni. Nem könnyű folyamat, ne adjátok fel! Nekem is nagy kihívás volt az elején, de élvezem az út minden lépését.”
A cseh szupermodell és férje, Archie Drury második kisfia, Noah Lee 2015-ben született, míg az idősebb, Tobin Jack 2009-ben.
Forrás:
A színésznőről még 2015-ben jelentek meg intim hangulatú fotók, amelyeket akkori férje, Brad Pitt készített. Pitt köztudottan imád fotózni, és a képek egy részét le is közölte egy magazin. A párnak hat közös gyermeke van, akiket most már külön élő szülőkként nevelnek: Maddox 2001-ben, Pax 2003-ban, Zahara 2005-ben, Shiloh 2006-ban, az ikerpár, Knox és Vivienne pedig 2008-ban született.
Forrás:
A színésznő számos fotót közzétett már, amin Milo fiát, illetve Elizabeth lányát szoptatja. Számára nagyon fontos a mindennapos aktivizmus, több más ügyet is felkarolt, többek közt ő tette világhírűvé a #metoo hashtaget.
Forrás:
Az énekesnő autóban ülve, menet közben szoptatta másfél éves fiát, Everly Imrét még 2012-ben, amire nagyon kemény kritikákat kapott. Alanis számára azonban annyira fontos az ügy, hogy 2014-ben egy Tejút című dokumentumfilmben is felbukkant, amely azzal a céllal készült, hogy demisztifikálja a szoptatást övező tabut és bátorítsa a nőket, hogy bízzanak a testükben. Azóta, 2016-ban egy lányuk is született, Onyx Solace, rapper férjével, Mario 'Souleye' Treadwayjel.
Forrás:

Doutzen Kroes
A holland topmodell is nagy híve a szoptatás népszerűsítésének, de persze arról sem feledkezik meg, hogy mire jó még a melle – hát arra, hogy Victoria's Secret melltartót reklámozzon. Az osztott képes instagram-posztban Iris Marion Young feminista politológust idézte, miszerint: „A női mell botrányos, mert lerombolja a határt az anyaság és a szexualitás között.” Kroes és holland DJ férje, Sunnery James két gyereket nevelnek: Phyllon fiuk 2011-ben, Myllena lányuk 2014-ben született. 


Forrás: Jessica Alba
A színésznő és üzletasszony harmadik gyermeke, Hayes 2017 szilveszterén született, és azóta szemlátomást a legkülönlegesebb helyszíneken kénytelen táplálkozni – ezen a fotón például egy hipermarket öltözőfülkéjében. Jessica, mint minden anyuka, néha szeret elbújni szoptatáskor, más alkalmakkor viszont ország-világ előtt eteti meg a kisfiát, ahogy erről jó néhány további Insta-fotó tanúskodik. A 37 éves sztár és férje, Cash Warren két nagylányt is nevel: Honor 2008-ban, Haven 2011-ben született.
Forrás:
A Modern család sztárja három gyermek édesanyja: Oliver 2007-ben született, az ikrek, John és Gustav 2009-ben. Julie állítja, hogy a sok szoptatás segített visszanyerni a szülés előtti alakját – de nyilván az sem ártott ebben a folyamatban, hogy a színésznő imád futni. Sajnos 2018 februárjában Bowen és párja, Scott Phillips ingatlanbefektető bejelentették, hogy külön folytatják.

 


Forrás:
„A szoptatás természetes, gyönyörű, csodálatos dolog, részemről tudatos döntés, én hiszek benne, és nem gondolom, hogy bármi rossz lenne abban, hogy szoptatom Fredet” – jelentette ki a Twitterén az Agymenők Amyje arra utalva, hogy Fred már hároméves és a képen pont a metrón ültek. A most 42 éves színésznő egyébként még az Agymenők előtt (amelyhez 2009-ben csatlakozott) hozta világra fiait: Miles 2005-ben, Fred pedig 2008-ban született. Férjétől, Michael Stone-tól 2012-ben elvált.
Forrás:

Nagy Kornélia
A híradós műsorvezető 2016-ban a kamerák előtt szoptatta meg két gyermekét egy tévéműsorban, mivelhogy akkor kilenchónapos Zsongor fia és kétéves Hella lánya még mindketten kaptak anyatejet. Kornélia férje Besenczi Árpád színész, akivel három hónappal a megismerkedésük után házasodtak össze.


17 sztár, aki megosztotta rajongóit azzal, hogy nyílt színen szoptatott

Mert még mindig közbotrányt kelt, ha egy csecsemő éhes merészel lenni. Volt olyan híres anyuka persze, akinél más körülmények is közrejátszottak abban, hogy kiverje a biztosítékot: az egyik hároméves gyermekét szoptatta (felháborító!), a másik még csak nem is a sajátját.