Itt az ideje, hogy felkészüljünk az egyre hidegebb estékre, és töltekezzünk fel pompás finomságokkal.
Vajon milyen a tökéletes forró csoki? Vaníliás. Kávés. Vaníliás kávés. Az viszont biztos: se tej, se cukor nincs benne. Hacsak nem csalsz, és szórod meg pillecukorral.
A recept egyszerű, tíz perc alatt is elkészíthető, de egy kis csavart belevihetünk:
Oldjunk fel 2 evőkanál jó minőségű, keserű kakaóport 2 dl forró vízben. Kis lábasban 3 dl kókusztejet melegítsünk fel forráspontig, adjunk hozzá egy csipet sót, majd keverjünk hozzá fél rúd vanília kikapart magjait, 5 dkg magas kakaótartalmú csokoládét (munka után és hétvégén akár még egy kis kávélikőr is mehet bele). Ezt követően hozzáöntjük a kakaóporral elkevert vizet, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint kávészemekkel, fahéjrúddal, esetleg pillecukorral díszíthetjük.
Ha bármilyen okból nem eszel valamilyen alapélelmiszert (tejet, tojást, búzalisztet, cukrot), akkor előbb-utóbb úgyis elkezdesz kísérletezni újabb és újabb receptekkel. Van, aki a tökéletes receptet keresi, van, aki csak szereti a más ízeket, az újdonságokat.
A klasszikus, vékony palacsintánál például nem mindegy, milyen növényi tejet használunk, a rizstej ragacsossá teszi a tésztát, a kókusztej jobb alternatíva.
A galériában 5 egyszerű és isteni mentes palacsintareceptet találsz, amelyek a legszürkébb napjaidat is feldobják!
5 tökéletes mentes palacsinta