5 örök érvényű bőrápolási szabály, amit a bőrgyógyászok szeretnének, hogy tudj

5 örök érvényű bőrápolási szabály, amit a bőrgyógyászok szeretnének, hogy tudj
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

A helyes bőrápolás alapja, a megfelelő mindennapos bőrápolási rutin kialakításával kezdődik. Ez minden esetben személyre szabott, és elsősorban a bőr saját igényeinek felmérésével kell elkezdeni. Ahogy akár csak te magad is változol az életed során, úgy folyamatosan érdemes figyelni kell a bőr aktuális igényeit, és ennek megfelelően alakítani a bőrápolási szokásaidat.

A cikk támogatója a Bioderma.

Abban szinte minden szakértő, kozmetikus és bőrgyógyász is egyet ért, hogy a megfelelő bőrápolás az alapos arctisztítással kezdődik, de épp ilyen fontos a rendszeresen használt termékek helyes sorrendje is. Az alapok elsajátításához érdemes a szakemberek véleményét megfogadni, ezért most összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat, amikkel könnyedén, egyszerűen és gyorsan kialakíthatod a saját bőrápolási szokásaidat, legyen szó akár száraz, pattanásra vagy kipirosodásra hajlamos, érzékeny vagy ekcémás bőrről. Fogadd meg a következő 5 alapszabályt, amelyek betartását a bőröd garantáltan tiszta, egészséges és üde marad, és ezt a törődést pedig garantáltan meghálálja az idő múlásával is!

1. A kevesebb több

Rengeteg időt, és nem utolsó sorban pénzt is megspórolhatsz azzal, ha csak azokat a termékeket használod, amikre a bőrödnek valójában szüksége van. Nincs értelme 10 lépésből álló folyamatnak, a túlzásba vitt hidratálással ugyanis akár a kívánt eredmény ellenkezőjét is elérheted. A bőrgyógyászok egyik legfontosabb tanácsa, hogy a bőrt nem túlápolni kell, hanem megtanítani a megfelelő működésre. Egyszerű termékek sorakozzanak a fürdőszobádban úgy, mint egy jó tisztító, egy gazdag és tápláló szérum, ami előkészíti a bőrt a hidratálásra, és felveszi a harcot már akár az első ráncokkal is.

2. Esténként soha nem maradhat el a tisztítás

Korosztálytól és bőrtípustól függetlenül a legtöbb probléma alapját a nem megfelelő tisztítás okozza. A mindennapok során a bőrünk rengeteg láthatatlan szennyeződésnek, igénybevételnek van kitéve, az elhalt hámsejtek, a faggyú, a por és egyéb szemcsék napközben felhalmozódnak a bőrön, ami eltömődött pórusokhoz és gyulladásokhoz vezet. A smink, bármennyire is kímélő alapanyagokból áll, szintén egy plusz terhet jelent a bőr számára, így az esti alapos tisztítás nélkülözhetetlen az egészséges bőr megőrzéséhez. A szérumokban, hidratálókban, ápolókban lévő hatóanyagok ugyanis csak a megtisztított bőrön keresztül képesek igazán kifejteni a hatásukat. A bőrgyógyászok arra is felhívják a figyelmet, hogy nem szabad forró vízzel arcot mosni, az ugyanis megfosztja a bőrt a természetes faggyútól, az egészséges zsíroktól és olajoktól (koleszterin, zsírsavak, ceramidok), amelyek szükségesek a bőr egészségéhez.

3. A fényvédelem az év minden napján egyformán fontos

Természetes napfényre mindenkinek szüksége van, hiszen ez az egyik legjobb D-vitamin forrás, azonban a káros UV sugarak ellen egész évben, nem csak nyáron kell védekezni, méghozzá több okból kifolyólag. Az erős napfénynek kitett bőrt olyan kellemetlen tünetek kísérhetik, mint a pigmentáció, a korai öregedés, a bőrrák magas fokú kockázatáról nem is beszélve. Szakértők szerint időjárástól függetlenül minden nap érdemes fényvédőt tartalmazó bőrápolót használni.

4. Alkalmazkodj a bőr szezonális igényeihez

Ahogy mást viselsz a különböző évszakokban, úgy a bőrödnek is másfajta ápolásra van szüksége nyáron, és a zord, hideg, szeles időjárásban. A hőmérséklet gyors ingadozása megviseli a bőrt, a változáshoz pedig alkalmazkodnia kell. Fogadd meg a bőrgyógyászok tanácsát, és ne egyetlen termék mellett köteleződj el, hanem mindig azt használd, amire a bőrödnek szüksége van.

A Bioderma széles kínálatában minden igényre találsz megoldást, a termékek sajátossága pedig épp az, hogy a bőrt ökoszisztémaként kezelik és segítenek könnyebben kezelni a külső környezetei hatásokat az által, hogy a bőr egyedi igényeit egyszerre veszik figyelembe. Most a márka Sensibio Defensive széruma mellé két új szérum, a Sébium szérum és a Hydrabio Hyalu+ szérum került bevezetésre. Mindhárom szérum hialuronsavval dúsított, így már az öregedés első jeleinek megelőzésében is komoly szerepet vállal. A szérumok speciális bőrállapotokra hatnak: érzékeny, pattanásos vagy vízhiányos bőr. Fontos, hogy életünkben mindhárom bőrállapot előfordulhat a környezeti hatások miatt, így nem kell elköteleződnöd egy termék mellett, hanem mindig azt használd, amire éppen a bőrödnek szüksége van.

5. Az arcápolást a dekoltázsnál fejezd be

Az arcápolás nem ér véget az állcsontnál, a nyakról, és a dekoltázs környékéről is érdemes gondoskodni. A bőrödnek mindenhol ugyanazok az igényei, és gyakran épp a nyak az egyik első testrész, ahol észrevenni a bőr öregedésének árulkodó jeleit: finom ráncokat és megereszkedett bőrt. Ennek az az oka, hogy a nyakunk bőre vékonyabb, és kevesebb faggyúmirigy van benne. A hidratáló szérumok és hidratálók segítenek ellensúlyozni ezen a területen az extra kiszáradást, az antioxidánsokat tartalmazó szérumok pedig serkentik a kollagén- és elasztintermelést, hogy a bőr sima maradjon és megakadályozza a ráncosodást, és természetesen az SPF is elengedhetetlen ezeken a területeken.

Most pedig íme 6 szépészeti beavatkozás, amit nem ajánlanak a bőrgyógyászok!

Galéria / 6 kép

6 szépészeti beavatkozás, amit nem ajánlanak a bőrgyógyászok

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Stílus

A tavaszi ruhadarab, amiért minden francia nő rajong - egy klasszikus választás, ami mindennel működik!

A francia nők nagyon értenek ahhoz, hogy még egy elérhető darabot is extrán különlegessé és drágább hatásúvá tegyenek.

Kép
Életmód

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép
Sztárok

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Kép
Sztárok

Eláll a lélegzet! Nicole Kidman lányai életükben először léptek a vörös szőnyegre, Sunday és Faith gyönyörű tinik már - FOTÓ

Nicole Kidman lányai, Sunday Rose Kidman-Urban és Faith Margaret Kidman-Urban most szombaton debütáltak először a vörös szőnyegen. Gyönyörű tini lett belőlük!