Miért használjunk OSB lapot a szigeteléshez?

tető,OSB lap,szigetelés
Forrás: Photo by Pixasquare on Unsplash

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Itt a napos idő, és ezzel beköszöntött a ház körüli munkák, kisebb felújítások ideje. Nem lesz könnyű évünk, így érdemes tartós megoldásokat keresni arra, amellyel a lakhatásunk költségeit csökkenteni tudjuk. A tető szigetelésének javítása az egyik ilyen lehetőség. Ezen a területen távozik ugyanis a fűtés hőjének nagy része. Minden tetőt lehet szigetelni? És vajon miért mondjuk, hogy az OSB lap ehhez jó megoldást jelent? Lássuk!

Miért olyan fontos a tetőszigetelés?

A szigeteletlen tetőn keresztül lényegesen több hő távozik, mint a falakon át. Ennek nagyon egyszerű oka van. A meleg levegő felfelé száll. Ha semmi sem “fogja fel”, akkor a födémen át a tetőtér szinte kiszívja a meleget a szobából. Már egészen vékony szigeteléssel is sokat javíthatunk a helyzeten.

A régi házakban sokszor úgy igyekeztek orvosolni a problémát, hogy salakot vagy homokot hordtak a födémre. Sok helyen szalmával, kóccal, üveggyapottal is találkozhatunk. A homok elpiszkolódik, a szalma könnyen penészedik, hosszú évek alatt pedig az egyéb szigetelések is veszélyessé válhatnak, különösen akkor, ha valamilyen idegen anyagot, például azbesztet tartalmaznak. A szigetelés cseréje ilyenkor elengedhetetlen.

Miért jó választás az OSB lap?

Ahhoz, hogy tudjuk, melyik számunkra a leggazdaságosabb szigetelési rendszer, érdemes végiggondolni, pontosan mire szeretnénk használni a padlásteret. Van, aki csak tárolás céljából hasznosítja ezt a területet, máshol azonban szobát, játszóhelyet is alakítanak itt ki. Ha nem szeretnénk beépíteni a tetőteret, természetesen egyszerűbb a dolgunk a szigeteléssel is.

Ha nem tervezünk tetőtér-beépítést, csak azt kell eldöntenünk, járható tetőszigetelést szeretnénk-e a tető teljes területén. Ha fontos, hogy a tető minden szakasza taposható legyen, akkor a szigetelés fölé még egy réteget kell helyezünk, majd megfelelő alátámasztással padlózatot kell készíteni, amelyen anélkül lépkedhetünk, hogy a szigetelést biztosító kőzetgyapotot vagy kendert összenyomnánk.

Itt jönnek a képbe a Tetőfutár.hu-nál kapható OSB lapok. Ezek a lemezek kedvező árukról és kiváló ellenálló képességükről híresek. A felhasznált anyagoknak köszönhetően nem vetemednek, bírják a nedvességet és állják az élősködők és a penész támadását is. Némi felületkezeléssel kiválóan alkalmasak járható szigetelés készítésére.

Tetőszigetelés alulról

Az OSB lapok viszonylag alacsony tömegük miatt tökéletesen alkalmasak arra is, hogy akár alulról szigeteljük a födémet. Ha a beépítés vagy más szerkezeti okok miatt nem tudjuk a padlást szigetelni, álmennyezettel vagy más szerkezettel is megoldhajtuk a helyzetet.

Az OSB lapok ma már akár házhozszállítással is elérhetőek. Ha van egy kis gyakorlatunk a fával való munkában, a szűk hely vagy a bonyolult szerelés már nem jelenthet kifogást. Egy pár napos barkácsolással kiváló minőségű szigetelést készíthetünk.

https://tetofutar.hu

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Stílus

A tavaszi ruhadarab, amiért minden francia nő rajong - egy klasszikus választás, ami mindennel működik!

A francia nők nagyon értenek ahhoz, hogy még egy elérhető darabot is extrán különlegessé és drágább hatásúvá tegyenek.

Kép
Életmód

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép
Sztárok

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Kép
Sztárok

Eláll a lélegzet! Nicole Kidman lányai életükben először léptek a vörös szőnyegre, Sunday és Faith gyönyörű tinik már - FOTÓ

Nicole Kidman lányai, Sunday Rose Kidman-Urban és Faith Margaret Kidman-Urban most szombaton debütáltak először a vörös szőnyegen. Gyönyörű tini lett belőlük!