Exkluzív: Lakatos Márk a lisszaboni divathétről blogol #1

Exkluzív: Lakatos Márk a lisszaboni divathétről blogol #1

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Lakatos Márk a lisszaboni divathéten járt, és az előző évhez hasonlóan most is az InStyle.hu-n osztja meg először az élményeit. Olvassátok!


"Azért szuper az idei influenza vírus, mert istenien kitart az egész szezon alatt. Alig van a baráti körömben olyan, akit hosszabb-rövidebb időre ne kapott volna el. Persze én is az ünnepek után két napra ágynak dőltem, de nem engedtem magamnak igazán időt arra, hogy nyugalomban végig izzadjak egy hetet. Pedig már a régiek is tudták: gyógyszerrel hét nap alatt elmúlik, kezelés nélkül vagy egy hétig is eltart.
Így aztán az elmúlt két és fél hónapban néha búvópatakként fel-felütötte a fejét bennem az féltérdre kényszerített kórság, ezért kicsit aggodalommal néztem a lisszaboni utazásom elé. Múlt hétvégén fájt minden tagom, gyengének éreztem magam, a fejem összes nyílásából…na azt hiszem ennyi épp elég is. Mégis csak divatról és stílusos életről szeretnék itt értekezni.

 Lisszaboni tetők szikrázó tavaszi napfényben. Entretanto Bar a Hotel do Chiado legtetején
Lisszaboni tetők szikrázó tavaszi napfényben. Entretanto Bar a Hotel do Chiado legtetején


Extra C- és D-vitamin adaggal felszerelve (számítottam a napsütésre), mindenféle gyógyszerrel felpakolva felszálltam a repülőre… és végigszenvedtem a majd’ négy órás utat. Nem kívánom senkinek! Még az ellenségeimnek sem. Mint az a bizonyos kicsavart felmosórongy hagytam el a repteret és belegondoltam, hogy milyen jó ötlet is volt 2 nappal a Moda Lisboa divatbemutatói előtt érkezni. A repülőjegy foglalásakor még jó ötletnek látszott.

 Taxiban a Moda Lisboa helyszínére
Taxiban a Moda Lisboa helyszínére


Azt terveztem, hogy a legújabb portugál divat bemutatása mellett a kedvenc lisszaboni helyeimről is írok. A vagány cuccok mellett a menő éttermek, szexi boltok és izgalmas helyszínek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a portugál fővárosba bárki első látásra beleszerethessen. Ahogy velem is megtörtént első alkalommal. Persze nem csak a városba szerettem bele. De ez egy másik poszt témája lehetne. Kedves emberek, romantikus dombok, sok-sok titokkal teli épület, szöglet, ablak, ajtó és padlás. Hihetetlen panorámába botlok a város legelrejtettebb részein is. A Tagus folyó partján, a Barrio Alto vagy a Chiado emelkedőin és az azokon felkapaszkodó, levegő után kapkodó, kopott villamosokról is a csillámló vízig guruló utcákat látom vagy a régi cserepekkel, kék mázas csempékkel díszített házak, templomok, kolostorok csoportjait. Rendetlenül sorakoznak a szűken kanyargó, meredek utcákon vagy dekadens társaságot alkotnak a pezsgő terek kioszkjai körül.

 Az Avenida Liberdade forgalmában egy kis paradicsomi hangulat: Hotel Valverde koktél party drága újságíró barátaimmal
Az Avenida Liberdade forgalmában egy kis paradicsomi hangulat: Hotel Valverde koktél party drága újságíró barátaimmal


Ilyenkor márciusban, kis szerencsével, már ezerrel süt a nap, csillogó hullámokban táncol a folyó, friss a levegő és midenki bizsereg a tavaszi zsongástól. Ki így, ki úgy. Egyéni vérmérséklet szerint. Az én vérem jelen esetben forró volt, de inkább a hőemelkedésnek tudtam be. Gondoltam, gyorsan ágyba bújok és kialszom magam másnapra. Megcsörrent a telefon. Carlos barátom hívott, hogy pattanjak taxiba és szuper titkosan érkezzek meg hozzá egy meglepetés baráti vacsorára. Próbáltam kimenteni magam, de nem hatotta meg a közép-európai influenza virus kegyetlenségéről tartott kiselőadásom. Köhécseltem, elhaló hangon lamentáltam, de ez is hidegen hagyta. Majd bedobta a tutit: Ő is ott lesz. Mármint az az Ő. Az a bizonyos, akibe a város mellett belszerettem néhány éve az első találkozás alkalmával. Na jó, ez övön aluli volt, Carlos!

 Ikonikus kép a Hotel Barrio Alto teraszáról. A legjobb reggeli kávé és egy pohár peszgő. Indulhat a nap!
Ikonikus kép a Hotel Barrio Alto teraszáról. A legjobb reggeli kávé és egy pohár peszgő. Indulhat a nap!


Megittam a nem “nem mondom meg milyen márkájú” forró italomat, lezuhanyoztam, felöltöztem, majd levert a víz, újra lezuhanyoztam és új outfit került elő a bőröndből. Aztán kicsit lenyugodtam és elindultam. Meu Deus! Nem tudtál volna várni a találkozással addig, amíg egy kicsit jobb formában leszek? Tényleg ezzel a zombie fejjel kell a meglepetés vacsin megjelenjek? Kösz! Titkos ezoterikus üzenetet véltem felfedezni ebben a váratlan fordulatban, de aztán ezt is betudtam a hőemelkedésnek. Végül is ezt a szálat már elvarrtam, megsirattam, elraktam a fájóan kellemes emlékek közé.

2015-03-13 20.36.10
2015-03-13 20.36.10


Akkor mi ez a furcsa bizsergés? A nosztalgikus portugál népnek van egy olyan szava, ami más nyelvben nem létezik: Saudade. Ezt a legjobban a “kellemesen fájó hiányérzet” szörnyen hangzó kifejezésével fordíthatnánk le, de ha valaki hallgatott már fado énekest, akkor nyelvtudás nélkül is pontosan megérti, miről van szó. Semmit nem kellett várnom ettől a találkozástól, de mégis, a taxiban feltűnően hangosan próbáltam a sofőrrel portugálul beszédbe elegyedni, csacsogtam, marhaságokat mondtam félig spanyolul, félig olaszul. Néha eltaláltam egy-két portugál kifejezést is. Csodálatos társaság lehettem.

 Luis Camoes tér és a víz felé guruló utca
Luis Camoes tér és a víz felé guruló utca


Aztán jött a Sorpresa!!!! Kiugrottam, mint influenzás nyúl a cilinderből, mindenki hahotázott, Carlos sunnyogott a nemlétező bajusza mögött, örültünk egymásnak, tálalhatták a spéci kolbásszal töltött citromos csirkét vele sölt zöldségekkel. Kifejezetten jó volt. Egy kis fehérbor és friss citromlé a sütés közben mennyeivé varázsolja ezt az egyszerű fogást. Csillogó szemmel vices sztorikat meséltünk, mindenki dohányzott csak én nem, de ezt nem rótták fel bűnömül. Hálás voltam érte.
És hogy mi történt ezenkívül meg a három üveg finom Duoro vörösboron kívül? Hát nagyon őszintén megmondom, semmi. Viszont Ő vitt haza kocsival és megbeszéltük, hogy másnap együtt ebédelünk a kedvenc kis japán éttermében. Na tessék! Lisszaboni láz folyt.köv."

 A következő részben a legjbb kifutós pillanatokat is megmutatjuk, Fotó: modalisboa.pt
A következő részben a legjbb kifutós pillanatokat is megmutatjuk, Fotó: modalisboa.pt


MÉG TÖBB BLOGBEJEGYZÉS LAKATOS MÁRKTÓL TESTVÉRLAPUNK, A JOY WEBOLDALÁN!

Videók

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

A vitamininfúzió előnyei: Minden, amit tudni érdemes erről az új terápiáról

Szeretnéd fokozni az egészségedet és feltöltődni energiával? Akkor a vitamininfúzió lehet a megoldás számodra: íme minden, amit tudni érdemes róla!

Kép
Stílus

Utazz velünk a múltba: Nosztalgikus fotók a MET-gála történetéből

Május 6-án kerül megrendezésre a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum adománygyűjtő estje, ismertebb nevén MET-gála, ami az év egyik legnívósabb és ruhák szempontjából minden bizonnyal az egyik leglátványosabb sztáreseménye.

Kép
Sztárok

„Az egész olyan, mint egy idióták parádéja” - 8 híresség, akit nem látnak szívesen a MET-gálán (és nem is szívesen mennének el)

A MET-gála nem minden hírességnek van benne a top 10-es programlistájában - sőt még a top 1000-ben sem.

Kép
Sztárok

Akit nem lehet felülmúlni! Blake Lively 10 legcsodásabb MET-gálás megjelenése

A hagyományos filmbemutatókhoz illő klasszikus eleganciával ellentétben a MET-gálát minden évben inkább a drámai, túlzó öltözékek teszik emlékezetessé. Ebben a játékban pedig Blake Lively évek óta verhetetlen!

Kép
Életmód

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép
Életmód

Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak

Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.