Két-három kávé egy nap? Ezt mondják róla a kutatók

Forrás: Pexels
2021. augusztus 12.
Szerző: Kálmán Zsófi

Meglepő kutatásra bukkantunk!

A kávé sokak számára életelixír, és van, akinek még az ereiben is a fekete csörgedezik. Pedig a kávéfogyasztás alapvetően káros szenvedélyként él a köztudatban. Mi mégsem tudunk ellenállni neki, de kell egyáltalán?

forrás: Pexels
Olvasd el ezt is!
A kávé, amit mindenki iszik, de senki sem tudja mi az, avagy a nagy kérdés: mi is az a Flat White?

Manapság egyre több kutatás bizonyítja, hogy a kávé nem is olyan egészségtelen, mint azt évtizedekig gondoltuk. Egy friss tanulmány szerint komoly bizonyítékok vannak arra, hogy azok, akik mérsékelt mennyiségű kávét fogyasztanak napi szinten, azoknak a szervezete ellenállóbb egyes betegségekkel szemben.

A mérsékelt fogyasztás magyarul 2-3 csészét jelent naponta, vagy 400 milligramm üdvözülő koffeint bármilyen más formában. A friss kutatások szerint a kávé csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a Parkinson-kór kialakulásának esélyeit az állandó fogyasztók körében. A kávé az egyik legfontosabb forrása az antioxidánsoknak, amelyek védik a sejteket a káros szabadgyökök ellen, a koffein biztosítja a szervezet magnézium-és B2-vitamin-szükségletét, védi a májat és gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat is, így az elhízás ellen is hatásos lehet. A naponta három csésze kávét fogyasztó embereknél alacsonyabb a korai halálozás és a szívbetegség kialakulásának kockázata, mint a nem kávézó társaiknál.

forrás: Unsplash

A fentiek fényében egyértelmű, hogy a mérsékelt kávéfogyasztással már elkezdhetünk építeni egy egészségesebb életet, arról nem is beszélve, hogy az íze egyenesen a nirvánába repít, vagy Narniába – kinek mi!