Egy laza kis főzés? - Mustáros csirkemellfilé hagymás, banános morzsával

2013. augusztus 14.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók (2 személyre):


a húshoz


1 egész csirkemell filézve, mustár, só, bors, rozmaringágak, olívaolaj


a körethez


2 kisebb bögre zsemlemorzsa (nem kell pirítani), 2-3 fej lila hagyma, 4 nem túl érett banán



Elkészítés:


A húsfiléket hosszában vágd ketté, hogy kb. 1,5-2 cm vastagságú szeleteket kapj, majd mindkét oldalát sózd meg. Egy tálba önts 2 kanál olívaolajat és fektess bele 1-2 szelet húst egymás mellé. Ezután ízlés szerint borsozd és kend meg a számodra kellemes erősségű mustárral és tegyél rá 1-2 rozmaring ágat is, azután jöhet újra az olaj, a hús, a fűszerezés, a rozmaring. Ha ezzel készen vagy, fedd le a tálat és pár órára rakd a hűtőbe, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.
Várj 10 percet miután kivetted a hűtőből a húst, csak azután süsd meg teflonserpenyőben úgy, hogy mindkét oldala szép barnára piruljon.
A köretet sütés előtt készíts el. Egy öblös tálba öntsd bele a morzsát, a vékony félkarikákra vágott hagymát (egyenletesen keverd a morzsához), azután karikázd fel a banánokat is és ezeket is keverd bele. Hagyd állni a köretet, amíg a hús sül, így istenien összeállnak majd az ízek.