Egy laza kis főzés? Marokkói karfiolkrémleves

2013. október 31.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók:


  • késhegynyi őrölt fahéj
  • késhegynyi őrölt koriander
  • pár szem egész koriander
  • csipet szárított chili
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • csipet őrölt kömény
  • 1 negyed szerecsendió frissen reszelve
  • olívaolaj
  • kb. 60 dkg karfiol (a rózsák pucolt súlya)
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes édesburgonya
  • 1 bio zöldségleveskocka
  • 10 dkg mascarpone (vagy jó minőségű tejszínes krémsajt)
  • 2-3 szál friss kakukkfű
  • mandulaszeletek

Elkészítés:


  1. A fűszereket az olívaolajon pirítsd 1-2 percig (nagyon figyelj, hogy ne égjen oda).
  2. A rózsákra szedett karfiolt, felkarikázott répát és a felkockázott édesburgonyát add hozzá, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy csak kb. 1 cm-rel lepje el a zöldségeket (így fogsz gazdag, sűrű leves kapni a végén).
  3. Add hozzá a leveskockát és lefedve, gyöngyözve főzd kb. 15-20 percig, amíg minden zöldség megpuhul.
  4. Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítsd, majd add hozzá a krémsajtot és még rottyantsd össze 1 percig.
  5. Tálaláskor szórd meg mandulaszeletekkel és apróra vágott friss kakukkfűvel.
  6. Fogyaszd jó melegen ezt a gazdagon fűszerezett őszi krémlevest! Egészségedre.

Fotó: Zimmermann Zsolt