Egy laza kis főzés? - Máktorta

2013. augusztus 21.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók


  • 6 tojás, 12 dkg cukor, 6 dkg méz, 1 késhegynyi fahéj, 12 dkg mák, 2 evőkanál zsemlemorzsa, egy fél zacskó sütőpor

Elkészítés


  1. Keverd össze egy tálba a 6 tojás sárgáját 8 dkg cukorral, 6 dkg mézzel, a sütőporral és egy késhegynyi fahéjjal, majd add hozzá a 12 dkg mákot, a 2 evőkanál morzsát, és dolgozd jól össze.
  2. Egy másik tálba keverőgéppel verd kemény habbá a 6 tojás fehérjét 4 dkg cukorral, amikor félkemény a hab, akkor add hozzá a cukrot.
  3. Keverd össze a két masszát, nagyon finoman kezdd belekeverni a kemény fehérjehabot, hogy ne törjön össze.
  4. Egy kapcsos kerek sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát, egyenletesen oszlasd el.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sül. Érdemes letakarni egy lap sütőpapírral, hogy ne égjen meg a teteje.
  6. Teljes kihűlés után vedd ki a formából. Házi baracklekvárral tálald.

Fotó: Zimmermann Zsolt