Hozzávalók
- 6 tojás, 12 dkg cukor, 6 dkg méz, 1 késhegynyi fahéj, 12 dkg mák, 2 evőkanál zsemlemorzsa, egy fél zacskó sütőpor
Elkészítés
- Keverd össze egy tálba a 6 tojás sárgáját 8 dkg cukorral, 6 dkg mézzel, a sütőporral és egy késhegynyi fahéjjal, majd add hozzá a 12 dkg mákot, a 2 evőkanál morzsát, és dolgozd jól össze.
- Egy másik tálba keverőgéppel verd kemény habbá a 6 tojás fehérjét 4 dkg cukorral, amikor félkemény a hab, akkor add hozzá a cukrot.
- Keverd össze a két masszát, nagyon finoman kezdd belekeverni a kemény fehérjehabot, hogy ne törjön össze.
- Egy kapcsos kerek sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát, egyenletesen oszlasd el.
- Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sül. Érdemes letakarni egy lap sütőpapírral, hogy ne égjen meg a teteje.
- Teljes kihűlés után vedd ki a formából. Házi baracklekvárral tálald.
Fotó: Zimmermann Zsolt