Promóciók
Egy laza kis főzés? - Házi pizza
Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.
Hozzávalók:
- A lepényhez (6-8 db): fél kg liszt, 3 dl langyos víz, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 1 csomag szárított élesztő, 1 dl joghurt, 1 evőkanál olívaolaj
- A szószhoz: 3-4 lédús paradicsom, egy jó marék bazsalikom, 1 dl olívaolaj, só, bors, 3 gerezd fokhagyma
- A feltéthez még szükséged lesz 2 csomag mozzarellára.
- A salátához (1 személyre): 1 marék rukkola, 8-10 szem koktélparadicsom
- A salátamártáshoz: 3 evőkanál mustár, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet, 1-2 evőkanál méz, csipet só, bors (kóstolgatás után ízlés szerint minden arány változtatható)
Elkészítés:
A lepényhez
- Először keverd össze a lisztet, élesztőt, sót, cukrot.
- Add hozzá a langyos vizet, majd a joghurtot és az olívaolajat, az egészet a kenyértésztához hasonlóan.
- Alaposan dolgozd össze (dagasztógépet is használhatsz), majd amikor már egy kis cipó formájú az egész, szórd meg kevés liszttel.
- Hagyd pihenni annyi ideig, amíg elkészíted a szószt.
A szószhoz
- Vágd fel kockákra a paradicsomot, a fokhagymagerezdeket szeletekre, a bazsalikomot pedig jó apróra.
- Ezeket és minden mást is rakj bele egy magas falú edénybe.
- Ezután botmixerrel jól keverd össze, kóstold meg, és ha gondolod, még fűszerezd ízlés szerint.
- Ha minden kész, melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- A lepénytésztát újra gyúrd át, majd gyúrj kb. hógolyó nagyságú gombócokat, azokból pedig nyújts egyenként 5-8 mm vastagságú lepényt.
- Helyezd őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe (2-3 cm távolságra egymástól).
- Kend meg őket a szósszal, és tegyél mindegyik tetejére egy-egy szelet, kb. 1 cm vastag mozzarellasajtot.
- Mehet a sütőbe, ha szép barnás a sajt a tetején, elkészült a pizza.
- Miközben sül, készítsd el a saláta mártását, porciózd ki a salátát, és tálaláskor öntsd le a szósszal.
Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és sütéssel együtt körülbelül 45 perc alatt elkészül. Jó étvágyat!
Fotó: Zimmermann Zsolt
Promóciók
Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!
El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!
Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.
Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget
Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?
10 film, ami egészen ijesztő módon megjósolta, hogy mi vár ránk a jövőben - technológiai áttöréseket és megtörtént eseményeket is előre vizionáltak!
Mintha ezek a filmek egy varázsgömbből keltek volna életre, olyan tökéletesen látták a jövőt!
Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet
Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.
Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.
InStyle Cool list: 13 izgalmas gasztroarc, akinek a nevét érdemes megjegyezni
Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány gasztroarcot!