Egy laza kis főzés? - Házi pizza

Egy laza kis főzés? - Házi pizza

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók:


  • A lepényhez (6-8 db): fél kg liszt, 3 dl langyos víz, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 1 csomag szárított élesztő, 1 dl joghurt, 1 evőkanál olívaolaj
  • A szószhoz: 3-4 lédús paradicsom, egy jó marék bazsalikom, 1 dl olívaolaj, só, bors, 3 gerezd fokhagyma
  • A feltéthez még szükséged lesz 2 csomag mozzarellára.
  • A salátához (1 személyre): 1 marék rukkola, 8-10 szem koktélparadicsom
  • A salátamártáshoz: 3 evőkanál mustár, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet, 1-2 evőkanál méz, csipet só, bors (kóstolgatás után ízlés szerint minden arány változtatható)

Kép



Elkészítés:


A lepényhez


  1. Először keverd össze a lisztet, élesztőt, sót, cukrot.
  2. Add hozzá a langyos vizet, majd a joghurtot és az olívaolajat, az egészet a kenyértésztához hasonlóan.
  3. Alaposan dolgozd össze (dagasztógépet is használhatsz), majd amikor már egy kis cipó formájú az egész, szórd meg kevés liszttel.
  4. Hagyd pihenni annyi ideig, amíg elkészíted a szószt.

A szószhoz


  1. Vágd fel kockákra a paradicsomot, a fokhagymagerezdeket szeletekre, a bazsalikomot pedig jó apróra.
  2. Ezeket és minden mást is rakj bele egy magas falú edénybe.
  3. Ezután botmixerrel jól keverd össze, kóstold meg, és ha gondolod, még fűszerezd ízlés szerint.

  • Ha minden kész, melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  • A lepénytésztát újra gyúrd át, majd gyúrj kb. hógolyó nagyságú gombócokat, azokból pedig nyújts egyenként 5-8 mm vastagságú lepényt.
  • Helyezd őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe (2-3 cm távolságra egymástól).
  • Kend meg őket a szósszal, és tegyél mindegyik tetejére egy-egy szelet, kb. 1 cm vastag mozzarellasajtot.
  • Mehet a sütőbe, ha szép barnás a sajt a tetején, elkészült a pizza.
  • Miközben sül, készítsd el a saláta mártását, porciózd ki a salátát, és tálaláskor öntsd le a szósszal.

Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és sütéssel együtt körülbelül 45 perc alatt elkészül. Jó étvágyat!
Fotó: Zimmermann Zsolt

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 13 izgalmas gasztroarc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány gasztroarcot!