Isteni jeges praliné latte recept - próbáld ki!

2014. június 17.
Szerző: admin

Az igazi gourmet élményhez nem szükséges egész nap a konyhában sütni, főzni. Egy különleges kávé is adhat emlékezetes élményt. Próbáld ki ezt az egyszerű, de nem mindennapi receptet!


Hozzávalók


2 Santander Grand Cru Nespresso kapszula, 1 teáskanál praliné- vagy mogyorószirup, 200 ml tej, 4 cl praliné szirup, 1 teáskanál mogyorótörmelék

Elkészítés


  1. Mielőtt nekiállsz a finomság elkészítésének, tegyél egy lattés poharat a hűtőbe.
  2. Először önts 2 teáskanál praliné-vagy mogyorókrémet a lehűtött pohárba, aztán keverj össze 160 ml tejet 2 cl praliné-vagy mogyorósziruppal!
  3. Ezt a keveréket töltsd a pohárba.
  4. Most szükséged lesz egy shakere. Ebbe öntsd a 2 lefőzött Santander espresso-t, rázd össze 3 jégkockával, hogy lehűtse a kávét és öntsd a pohárba.
  5. Ezután habosítsd fel a 2 cl praliné-vagy mogyorósziruppal elkevert 40 ml tejet (hideg tejhabot készíts).
  6. Öntsd a tejhabot a pohárba és díszítsd kávédat mogyoró törmelékkel.