Csírátlanítás egy zöldebb világért!

Csírátlanítás egy zöldebb világért!
Forrás: Photo by Ēriks Irmejs on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Aki gondozott már valaha bármilyen növényt, legalább egy virágot, az tudja, hogy micsoda odafigyelést igényelnek a növények, és milyen kritikus kockázatok merülhetnek fel, ha nem figyelünk oda rájuk eléggé. Ez a növények “életébe kerülhet”! A növénytermesztés még nagyobb óvatosságot igényel. Most megismerhetsz egy hatékony kórokozók elleni fegyvert!

Mi is az a germicid lámpa?

Nem kell megijedni, nem olyan bonyolult, ahogy hangzik! Valójában egy UV-C lámpás technológiáról beszélünk, ami a csírátlanításra nyújt megoldást. Hogyan? A germicid lámpa 253,7 nm-es sugárzásával könnyedén elpusztítja a légtérben szálló mikrobákat is.

Egyik nagy előnye a módszernek, hogy teljesen környezetbarát, nincs mellékterméke, nem ártalmas a termékre, nem lehet túladagolni és nem tartalmaz vegyszert sem.

A növénytermesztés kapcsán elsősorban a fóliasátrakban alkalmazható az UV-C technológiás csírátlanítás.

Csírátlanítás fóliasátorban

Fontos tudni, hogy a szabadon sugárzás a növényekre is veszélyes. Éppen emiatt csak a még és a már üres sátor kezelhető ezen eljárás segítségével. Ilyen esetben két típust is alkalmazhatunk, a szabadon sugárzó fali lámpatesteket vagy ezek mobil változatát, az állványra szerelt lámpatesteket.

Alapvető követelmény az is, hogy a lámpák olyan speciális bevonattal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a szilánkok szétszóródását egy esetleges törés esetén.

A növénytermesztés során nemcsak a felületek csírátlanítása, de a vízkezelés is fontos szerepet játszik a mindennapokban. A Hollandimpex speciális víztisztító készülékei a “vízi téma” mindenfajta problémájára nyújt legalább egyetlen terméket megoldásként. De lássuk néhány mondatban a víztisztítás legnagyobb előnyeit.

Vízkezelés hatékonyan!

Sokan nem is tudják, de Budapest ivóvizét is UV-C lámpákkal csírátlanítják. Ugyanakkor számos uszodában, de a gyógyszeriparban is alkalmazzák ezt a módszert.

Hogy jön ide a növénytermesztés? A fóliás termesztés esetében elengedhetetlen a visszanyert kondenzvíz csírátlanítása. Fontos, hogy elpusztuljanak a különböző, vízben található mikroorganizmusok.

Az UV-C vízkezelés előnye, hogy biztosítja a friss vizet, fertőtlenít, kontroll alatt tartja a baktériumokat, az algák vagy a penész képződését, tehát forradalmi megoldást nyújt megannyi területen.

A legjobb az, hogy biztonságos, speciális és környezetbarát eszközöket építhetünk be, amelyek megkönnyítik a munkánkat, és segítenek valami értékeset teremteni, valami “zöldebbet”, mint amilyen a tegnapunk volt.

Tovább olvasok
Kép
Életmód

Nézz az égre: itt a nyári hullócsillagzápor csúcsidőszaka

A hullócsillagzápor idén sem marad el: a következő három éjjel óránként akár száz hullócsillagot is láthatsz, ha kifekszel a nyári égbolt alá.

Kép
Sztárok

Jennifer Aniston karcsúságának a titka, amit azonnal ki akarsz próbálni

Jennifer Aniston 50 felett is fitt és energikus, amit nem a zsírégető csodabogyóknak köszönhet, hanem ennek a hétköznapisága miatt meglepő receptnek.

Kép
Vegyélhazait

#VegyélHazait: Schüssler Natur CosMEDics - Ásványi sókkal minden bőrproblémára, környezettudatosan

#Vegyélhazait videóinterjú-sorozatunk következő részében a Schüssler Natur CosMEDics magyar márkát ismerheted meg!

Kép
Stílus

Ismét divatba jön a napszemüveg, ami Diana hercegnő kedvence volt

Egy igazi stílusikon volt, és még manapság is simán elleshet tőle bárki néhány öltözködési tippet. Ezúttal kedvenc napszemüvege lett nagyon divatos.

Kép
Vegyélhazait

#Vegyélhazait: 10 kiegészítő, amit még jövő nyáron is imádni fogsz

Egy nőnek sosem lehet elég kiegészítője, már csak azért sem, mert minden szezonnak megvannak azok a külön kis kincsei, amiket muszáj beszereznünk, hiszen kár is lenne szépíteni: kihagyhatatlanok!

Kép
Sztárok

Eladó a magyar sztárépítész Bauhaus villája New Yorkban

Egyedülálló és ritka építészeti emlék modern glamúrral - Eladó Breuer Marcell egyik legszebb villája.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem