Gyors és finom: Ez az citromos tészta recept pillanatok alatt meghódította a TikTokot

Forrás: Victoria Alexandrova/Unplash
2022. augusztus 17.
Szerző: Ujvári Viki

Kár lenne tagadni, hogy különleges tészta receptekből sohasem elég!

A TikTokon nemcsak nagyon jó stílus- és beauty trükköket találni, hanem kimondottan ízletes, gyors, na meg persze kihagyhatatlan recepteket is, melyek láttán ellenállhatatlan vágyat érzünk arra, hogy fakanalat ragadjunk.

Egy könnyű vacsoraötlet ráadásul bármikor szuper mentőövként szolgálhat egy-egy olyan túlzsúfolt nap után, amikor nem szívesen állnánk még hosszú órákat a konyhában azért, hogy pár finom falattal kényeztessünk magunkat. Ilyenkor pedig tökéletes megoldás lehet ez a tészta recept, ami az utóbbi hetekben vírusként terjedt el a TikTok platformján, ez pedig nem más, mint a citromos tészta.

Na de, hogy is van ez?

Emily Mariko gasztroblogger gondolt egyet és megosztotta kedvenc citromos tésztájának titkát a követőivel, amire hamarosan meg is érkezett az olasz származású Claudia Arrabito kedves válasza, miszerint egy picikét más receptúra szerint kell elkészíteni ezt a finomságot. A szakácsnő cuki reakciója pedig olyan sikeresnek bizonyult, hogy már több mint 3 millióan kedvelték a videóját!

Mi kell hozzá? Íme:

  • egy csomag tészta, Claudia ajánlása alapján a capellini típus ehhez a legjobb válasz
  • bazsalikom
  • 3 citrom
  • pár gerezd fokhagyma
  • chili, só
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés:

Rakj oda egy lábosba vizet forrni! Eközben reszeld le mind a három citromnak héját, amikor megvagy, akkor facsard ki őket. Egy serpenyőbe önts olívaolajat és tegyél hozzá egy kis vajat, majd hevítsd fel. Ezután adj hozzá egy kis chilit, sót, pár gerezd fokhagymát és egy merőkanálnyi mennyiséget a tészta főzővízéből és ebbe a mixtúrába helyezd bele a nyers tésztát. Rázd kicsit össze és adj még hozzá pár kanál főzővizet, majd ezt szépen ismételd meg még párszor, ahogy azt a videóban is láthatod. Amikor már majdnem kész a tészta add hozzá a reszelt citromhéjat, a bazsalikomokat és a citromok levét. Keverd össze és főzd addig, amíg al dente nem lesz. És kész is vagy!


És ezt láttad már?

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
8 mítosz a tésztafőzésről, ami nem igaz