Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Orosz-ukrán háború

Kép
Életmód

Az orosz-ukrán háború arca egy egyetemista lány szemével: „Az a személy, aki korábban voltam, megszűnt létezni”

Katyerina Rudenko az orosz-ukrán háború első pillanatától kezdve tudta, hogy előbb-utóbb ez is bekövetkezik. Tudta, sehogy sem kerülheti el. Mégis, mikor először beszélt róla a szüleivel, berohantam a szobájába, és levegőért kapkodott mint egy partra vetett hal. Próbálta meggyőzni őket, hogy nem akarja ezt. Ám ők is mondták, és Katyerina is tudta, hogy butaság, tudta, hogy a ő helyzetükben nincs más választásuk. A háború hetedik napján hátra hagyta hát a családját, és külföldre menekült, teljesen egyedül. A következőkben az ő menekülésének útját ismerheted meg!

Kép
Életmód

„Nem akarunk rabszolgák lenni” - egy Irpinyből megszökött nő beszámolója a félelemről, a pusztításról, és a szebb jövő reményéről

A Kijev közelében fekvő Irpiny városát március végén szabadították fel az orosz megszállás alól. Ez volt Ukrajna egyik legforróbb környéke a múlt hónapban, és az evakuálás komoly veszéllyel járt, hiszen gyakran még a civil autókra is lőttek. Anna Maslovych egy olyan nővel beszélgetett, aki több mint egy hetet töltött a megszállt Irpinyben, mielőtt sikerült kijutnia a férjével és a kutyájukkal.

Kép
Életmód

Egy Melitopolban rekedt anya megrázó beszámolója: „Nem félek attól, hogy egyszer a megszállók eljönnek értem. Már felkészültem rá, hogy mit fogok mondani nekik”

Anhelina Hrytsei immár hetek óta küld nekünk beszámolókat ukrán menekültektől, és most végre hosszú idő után ő és melitopoli ismerőse, Hanna elérték egymást. Hogy milyen az élet egy olyan városban, amit március vége óta az oroszok tartanak megszállás alatt? Anhelina és Hanna erről beszélgetett.

Kép
Életmód

„Minden nap első dolgom volt megnézni, hogy élnek-e még a szüleim” – egy ukrán lány története, aki az Egyesült Királyságban rekedt

Daria Pavlenko, akkor szembesült azzal, hogy hazájában, Ukrajnában kitört a háború, mikor épp az Egyesült Királyságban volt néhány barátjánál látogatóban. Azt tervezte, hogy február 28-án repül haza, ehelyett 24-én menekültstátuszért kellett folyamodnia. Milyen érzés egy idegen országban rekedni, miközben a családod és a barátaid orosz tűz alatt állnak? Erről mesélt nekünk.

Kép
Életmód

„Még amikor az orosz tankok közeledtek, akkor is úgy gondoltam, hogy maradok” - ukrán fiatalok beszámolója az új élet lehetőségéről Lengyelországban

3 ukrán lány, 3 különböző történet, egy viszont közös: az új, remélhetőleg ideiglenes otthon, Lengyelország.

Kép
Életmód

"A mi zenészeink most testpáncélt viselnek öltöny helyett" - Zelenszkij, Ukrajna elnöke a Grammy-gáláról üzent az egész világnak

Az elnök szavai mindenkit megérintettek!

Kép
Sztárok

„Egy guberált asztalon, A4-es papíron vezetve koordináltuk éjszakánként a vonatról leszállókat” - interjú Eke Angélával az ukrán menekültáradatról és a hogysegits.hu-ról

A február végén kitört orosz-ukrán háború az egész világot megrázta és pillanatok alatt kovácsolódtak olyan kezdeményezések, valamint szervezetek, akik minden segítséget megszeretnének adni a menekülteknek és azoknak, akiknek a harcok során mindenük a semmivel lett egyenlő. A menekültek támogatása most különösen fontos, a segítő szándék és a valós igények között pedig gyors és hasznos hidat képez a hogyansegits.hu non-profit információs platform. A projekt egyik megálmodójával, Eke Angéla színésznővel beszélgettünk, aki az első pillanattól kezdve ott volt a Nyugati pályaudvaron.

Kép
Életmód

3 fiatal lány beszámolója Ukrajnából: „Ez a háború nem csak rólunk szól. Ugyanúgy szól az emberi élet értékéről, az egyszerű emberi értékekről, egy biztonságos Európáról és egy biztonságos világról”

3 fiatal ukrán lány története arról, hogyan változott meg minden február 24-én!

Kép
Stílus

Katalin hercegné ruhájával is kifejezte támogatását Ukrajna felé

Katalin és Vilmos tegnap nagyon fontos ügyben jelentek meg a nyilvánosság előtt.

Kép
Életmód

Támogatnád az ukrán menekülteket, de nem tudod, hogyan? Elindult a hogysegits.hu, hogy minden segítség célba érjen

Civil összefogás eredményeként elindult a hogysegits.hu!

Kép
Sztárok

Mila Kunis megtörte a csendet az orosz-ukrán háború kapcsán - VIDEÓ

A színésznő és férje igazán nemes lépést tett a rászorulók megsegítése érdekében, reméljük, hogy sok ismert ember csatlakozik majd a kezdeményezéshez!

Kép
Életmód

Tettek a tétlenségben: ezeken a módokon segíthetsz te is az ukrán válságban

Akikre mind gondolunk most. Akikre mind gondolnunk kell most. Így segíthetsz te is, akár csak pár aprósággal, a háború sújtotta ukrán embereken!

Kép
Sztárok

„Egy háború mindig csak elvesz” - magyar és külföldi híres emberek reagáltak az orosz-ukrán helyzetre

Sok híresség nyilvánított véleményt a borzalmas események láttán.

Kép
Sztárok

Sean Penn Ukrajnában tartózkodik: dokumentumfilmet forgat a háborúról

Az ukrán kormány hálás neki bátor tettéért.