Otthonom

Kép
Életmód

7 ok, amiért nem szabad kidobni a kávézaccot! Rendkívül sokoldalúan hasznosítható

A használt kávézaccnak számos gyakorlati felhasználása van, ezért kész pazarlás csak úgy a kukába hajítani! Például rendkívül jót tesz számos növénynek, és súrolószerként is tökéletesen hasznosítható! Mutatunk 7 okot, amiért ne dobd ki!

Kép
Életmód

8+1 meglepő dolog, amit sörnyitóként használhatsz otthonodban: nem lesz többé probléma, ha elbújt a fiókban!

Mutatunk 9 mindennapi háztartási tárgyat, amellyel hozzáférhetsz kedvenc italaidhoz, akár sörnyitó nélkül is! Ezek a technikák tényleg beválnak!

Kép
Életmód

8 egyszerű, de nagyszerű asztali dekorötlet, ha mindjárt itt a vendégsereg: úgy fog tűnni, mintha egész nap készültél volna!

Veled is előfordult már az a szitu, amikor megbeszéltétek a barátokkal, hogy valamikor átugranak, de egy ideig nem lett lekonkretizálva, hogy az a bizonyos találkozó mikor is fog megtörténni? Majd egyszer csak azon kaptad magad, hogy estére bejelentkeztek a haverok, neked pedig szalad a lakás és nincsen semmi a közelben, amivel kidekorálhatnád az otthonod.

Kép
Életmód

6 takarítási szokás, amiről ideje minél előbb leszoknunk

Míg világ a világ, a takarítást sosem fogjuk igazán megkedvelni. Sok időbe telik, plusz munkával jár, és gyakran azt érezzük, hogy mire a feladatok végére értünk, már kezdhetjük is újra előröl az egész folyamatot.

Kép
Életmód

5 nagyszerű mód arra, hogy kihasználd konyhaszekrények feletti teret

Ha a konyhaszekrények nem érnek fel a mennyezetig, szuper ötleteket mutatunk arra vonatkozóan, hogy hogyan használd ki a rendelkezésre álló teret!

Kép
Életmód

10 dolog, amit nem tisztítunk rendszeresen, pedig nagyon is kellene!

A takarítási rutin mindenkinek hozzátartozik az otthoni feladatok listájához. Sok háztartás időről időre meghatározott ütemtervvel rendelkezik, hogy mit, mikor kell kitakarítani. Nem minden területet tisztítunk azonban rendszeresen és megfelelően, pedig igenis kellene. Te tudod, melyek azok a részek otthonodban, melyek takarítására kiemelt figyelmet kellene fordítanod, de valahogy mégsem kerül rájuk olyan sűrűn a sor?

Kép
Életmód

6 dolog, amit ne tarts a hűtőd tetején, mert veszélyes: ki is gyulladhat!

Amennyiben kisebb lakásban élünk, nagyon gyakori probléma, hogy az otthonunk minden egyes négyzetméterét próbáljuk kimaxolni tárolásra, raktározásra. Annak ellenére, hogy valószínűleg nem is gondolnánk, ez bizony sok esetben életveszélyes is lehet, pláne, ha a raktározás a hűtő tetején történik meg...

Kép
Életmód

7 szobanövény, ami távol tartja a penészt az otthonodtól: ezeket szerezd be mindenképp!

A szobanövényeket nemcsak az esztétikai élmény vagy az illatuk miatt szeretjük, de azt tudtad, hogy a megfelelő szobanövények kiválasztásával a penészt is távol tarthatod az otthonodtól? Segítünk, hogy könnyebb legyen a választás!

Kép
Életmód

5 dolog, amit megszerettem a vidéki életben, és 5 dolog, amit nem tudok megszokni

Három és fél éve költöztünk egy budapesti panelből majdnem 50 kilométerre a fővárostól. Az ismerőseink közül sokan meghökkentek a lépésen, de a férjemmel azóta is úgy gondoljuk, ez volt életünk egyik legjobb döntése. Őszinte és szubjektív beszámoló következik a vidéki élet előnyeiről, hátrányairól.

Kép
Életmód

10 retró karácsonyfadísz gyerekkorunkból, amikre jól esik visszagondolni – te melyiket őrzöd?

Emlékszel a spirál formában tekeredő alumínium díszekre és a festett üveggömbökre? És arra, hogy milyen volt a nagyitól örökölt angyalka? A régi karácsonyfadíszek már megkoptak, de még ma is szépek!

Kép
Életmód

6 dolog lakásodban, ami erősíti a depresszió tüneteit: ezeket kerüld mindenképp!

Amennyiben valaki depresszióban szenved, az sajnálatos módon az életének minden területére képes kihatni. Az adott mentális állapot jellegzetessége, hogy módfelett csökken az ember motivációja, energiája, életkedve, tulajdonképpen minden iránt, ami eddig érdekelte, foglalkoztatta a mindennapok során. Természetesen a depresszió kialakulása mögött számos tényező állhat, ám ebben a cikkben kifejezetten arra szeretnénk fókuszálni, hogy mely külső tényezők képesek felerősíteni a depressziót.

Kép
Életmód

Otthonodban is megtalálható néhány ebből a kifejezetten veszélyes anyagból: jobb, ha vigyázol velük!

Sokszor hallhatjuk, hogy a háztartási vegyszereket tartsuk távol a gyerekektől, pedig akár a felnőttek számára is életveszélyesek lehetnek. Erős, szúró szagú, maró anyagok, amelyek nagyobb dózisban és rosszul alkalmazva rosszullétet, súlyosabb esetben akár halált is okozhatnak. Tisztában vagy vele, hogy milyen veszélyeket rejt az otthonod? Megmutatjuk!

Kép
Életmód

4 egyszerű és olcsó technika, amivel újra tisztává varázsolható a kanapé

A kanapé tisztítása minden háztartásban kényes feladat, hiszen nem olcsó mulatság, ha makacs foltokat okozunk. Akár utóbbi történt, akár csak fel szeretnénk frissíteni a kárpitot, van megoldás, hiszen a kanapé tisztítása házilag is lehetséges!

Kép
Életmód

Nem menthetetlen a mosásban összement ruha! Most kiderül, hogyan hozd helyre a baklövést!

Bármennyire is általános, szinte mindennapi cselekvés a mosás, a gyakorlatban bizony előfordul, hogy némi hiba csúszik a gépezetbe. Egyik ilyen bosszantó probléma, amivel szembe találhatjuk magunkat az, amikor kedvenc ruhadarabunk összemegy a mosás során. Ilyenkor nem kell pánikba esni, mert számos mód van arra, hogy helyrehozzuk helyzetet. Ebben a cikkben megmutatjuk, mit tehetsz akkor, ha a ruhád összement a mosásban.

Kép
Promóciók

Fények, illatok, ízek – ezekkel vár az Otthonok&Megoldások magazin téli lapszáma

Most már ideje, hogy hivatalosan is megnyissuk az ünnepi szezont! Méghozzá nem mással, mint az Otthonok&Megoldások magazin díszekbe öltözött karácsonyi lapszámával.

Kép
Promóciók

Inspiráló ősz-élményekkel és ötletekkel tele vár az Otthonok&Megoldások magazin legfrissebb lapszáma

A legizgalmasabb évszakban járunk! A színek, az illatok, a hangulatok – mind arra sarkallnak minket, hogy alkossunk, tegyünk, csináljunk valami szépet. Ennek pedig a legjobb tere nyilvánvalóan az otthonunk. A legjobb társ benne pedig az Otthonok&Megoldások őszi köntösbe öltöztetett lapszáma.