Gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták Céline Diont, lemondta a budapesti koncertjét is

Gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták Céline Diont, lemondta a budapesti koncertjét is
Forrás: GettyImages/Kevin Winter
Facebook
Twitter
Pinterest

Az 54 éves kanadai énekesnő a közösségi oldalán könnyek között árulta el, hogy ritka neurológiai betegséggel küzd, ami a mindennapjaira is hatással van, ezért kénytelen volt törölni a várva várt európai turnéját.

Megrázó üzenetet tett közzé az Instagram-oldalán Céline Dion december 8-án. A kanadai énekesnő bejelentette, hogy a világ egyik legritkább betegségével, az úgynevezett stiff-person (merev ember) szindrómával (SPS) diagnosztizálták őt, mely szörnyű izomgörcsökkel jár. A sztár a videóüzenetében elárulta, hogy bár az élete mindig is nyitott könyv volt, sokáig nem állt készen arra, hogy megossza az állapotát a nyilvánossággal.

„Hosszú ideje küzdök az egészségügyi problémákkal, és nagyon nehéz volt szembenéznem ezekkel a kihívásokkal, illetve beszélni mindarról, amin keresztülmentem. Sajnos a görcsök minden tekintetben befolyással vannak a hétköznapjaimra” – vallotta be Céline Dion, majd hozzátette, néha már a séta is nehézséget okoz számára, továbbá a hangképzésére, az éneklésre is hatással van a betegsége.

„Fáj kimondanom, de ez azt jelenti, hogy nem leszek kész újrakezdeni az európai turnémat februárban” – ismerte el Céline, aki a Courage World Tour során Budapestre is ellátogatott volna. „Minden nap keményen dolgozom a sportorvosommal azért, hogy visszaszerezhessem az erőmet és a képességemet arra, hogy színpadra léphessek” – emelte ki a kanadai világsztár, akinek a doktorai mellett három gyereke, René-Charles, Eddy és Nelson ad reményt a felépülésben, ők a legerősebb támaszai.

Céline Dion azt is kifejtette a videójában, hogy mivel az éneklés az, amit egész életében csinált, borzasztóan hiányzik neki és alig várja, hogy újra ezzel foglalkozhasson, de egyelőre még nem tart ott, hogy koncertet adhasson, több időre van szüksége ehhez. Ezért most az egészségét helyezi a fontossági listája élére és arra fókuszál, hogy napról napra egyre erősebb lehessen. „Bízom abban, hogy a gyógyulás útjára léphettem.”

Olvastad már?

Galéria / 6 kép

Híres emberek, akiknek krónikus betegsége van

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.

Kép
Stílus

Nyáry Luca: 4 makacs tévhit a modellek életével kapcsolatban

Azt gondoltad, a modellek rengeteg pénzt keresnek, fényűző szállodákban laknak és közben csak szépen kell mosolyogniuk? Nyáry Luca jó ideje mozog ebben a világban és most eloszlat minden tévhitet.

Kép
Stílus

Klasszikus és kihagyhatatlan! A minta, ami uralni fogja az elkövetkezendő hónapokat

Ezért a könnyen kombinálható mintáért szinte biztos, hogy te is odaleszel majd!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ő Lisa Marie Presley legidősebb lánya, akit már Hollywood is kiszemelt magának

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.