Gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták Céline Diont, lemondta a budapesti koncertjét is

Gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták Céline Diont, lemondta a budapesti koncertjét is
Forrás: GettyImages/Kevin Winter

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Facebook
Twitter
Pinterest

Az 54 éves kanadai énekesnő a közösségi oldalán könnyek között árulta el, hogy ritka neurológiai betegséggel küzd, ami a mindennapjaira is hatással van, ezért kénytelen volt törölni a várva várt európai turnéját.

Megrázó üzenetet tett közzé az Instagram-oldalán Céline Dion december 8-án. A kanadai énekesnő bejelentette, hogy a világ egyik legritkább betegségével, az úgynevezett stiff-person (merev ember) szindrómával (SPS) diagnosztizálták őt, mely szörnyű izomgörcsökkel jár. A sztár a videóüzenetében elárulta, hogy bár az élete mindig is nyitott könyv volt, sokáig nem állt készen arra, hogy megossza az állapotát a nyilvánossággal.

„Hosszú ideje küzdök az egészségügyi problémákkal, és nagyon nehéz volt szembenéznem ezekkel a kihívásokkal, illetve beszélni mindarról, amin keresztülmentem. Sajnos a görcsök minden tekintetben befolyással vannak a hétköznapjaimra” – vallotta be Céline Dion, majd hozzátette, néha már a séta is nehézséget okoz számára, továbbá a hangképzésére, az éneklésre is hatással van a betegsége.

„Fáj kimondanom, de ez azt jelenti, hogy nem leszek kész újrakezdeni az európai turnémat februárban” – ismerte el Céline, aki a Courage World Tour során Budapestre is ellátogatott volna. „Minden nap keményen dolgozom a sportorvosommal azért, hogy visszaszerezhessem az erőmet és a képességemet arra, hogy színpadra léphessek” – emelte ki a kanadai világsztár, akinek a doktorai mellett három gyereke, René-Charles, Eddy és Nelson ad reményt a felépülésben, ők a legerősebb támaszai.

Céline Dion azt is kifejtette a videójában, hogy mivel az éneklés az, amit egész életében csinált, borzasztóan hiányzik neki és alig várja, hogy újra ezzel foglalkozhasson, de egyelőre még nem tart ott, hogy koncertet adhasson, több időre van szüksége ehhez. Ezért most az egészségét helyezi a fontossági listája élére és arra fókuszál, hogy napról napra egyre erősebb lehessen. „Bízom abban, hogy a gyógyulás útjára léphettem.”

Olvastad már?

Galéria / 6 kép

Híres emberek, akiknek krónikus betegsége van

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Kép
Stílus

Varázslatos női ruhák a múltból: Fotók a 20. századi magyar divat évtizedeiből

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy, szólt a Neurotic egyik száma. Valóban a divat diktálja a világ, a felnőtté válás, az életszakaszváltások egyre gyorsuló tempóját?

Kép
Szépség

Letisztult, egyenes frizura villámgyorsan! Teszteltük az új The Dyson Airstrait™ hajvasalót

Egy igazán modern és sok lehetőséget rejtő készüléket próbálhattunk ki, de vajon mennyire hatékony? Megosztjuk a tapasztalatainkat!

Kép
Sztárok

Selena Gomez manikűrje már a tavaszt idézi: imádni fogod ezt az árnyalatot te is!

Selena Gomez körmeit elnézve szinte biztos, hogy nem lehet túlontúl korán kezdeni a tavaszi manikűröket!

Kép
Sztárok

Híres leszbikus nők, akik egykoron férfihoz mentek feleségül

A szerelem bár néha tesz egy kis kerülőt, de idővel mindig célba ér!

Kép
Életmód

Így élnek a világ leggazdagabb kisállatai: vacsora ezüst tálcán, hatalmas medence, nemes textilekből készült ágynemű

Ezüst tányéron felszolgált steak vacsorára, óriási medence, nemes textilekből készült ágynemű, sok millió Instagram-követő. A világ leggazdagabb kutyái és macskái olyan elképesztő luxusban élnek, amiről a legtöbb ember csak álmodozik.

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.